“Έλληνες, διπλασιάστε τις προσπάθειες σας για επίλυση του χρέους”-άντε ΄΄κουρέψου΄΄ ρε

Written By Homosapien on 2 Νοε 2011 | 12:59

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών, Γουέιν Σουάν, κάλεσε σήμερα την Ελλάδα “να διπλασιάσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του χρέους της”....
 
Ο κ. Σουάν, που αναπληρώνει την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ η οποία βρίσκεται στις Κάννες για τη σύνοδο των ηγετών της G20, έκανε το σχόλιο αυτό μετά την δήλωση του κ. Παπανδρέου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
 
“Από οποιαδήποτε άλλη χώρα, η Ελλάδα θα πρέπει να εργάζεται περισσότερο για να κάνει το σχέδιο που αποφασίστηκε πρόσφατα στην Ευρώπη να δουλέψει. Καλώ τις ελληνικές αρχές να κάνουν το σωστό και να αποκαταστήσουν την σταθερότητα και να στηρίξουν την ανάπτυξη στην Ευρώπη”, δήλωσε ο κ. Σουάν.
 
Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα για το πακέτο βοήθειας των 130 δισ. ευρώ, και ζήτησε την ταχεία υλοποίηση της συμφωνίας. Ο κ. Σουάν είπε ότι ήδη η Ευρώπη πλήρωσε ακριβά τις παλινδρομίες των τελευταίων 18 μηνών και “δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για αναβολές”.
 
Από την πλευρά της, η Αυστραλία πιέζει το ΔΝΤ να λάβει περισσότερα κεφάλαια για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.
 
Μάλιστα το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στη σύνοδο των ηγετών της G20 στη Γαλλία όπου βρίσκεται η Αυστραλή πρωθυπουργός.
 
Για δεύτερη συνεχή μέρα σήμερα οι συναλλαγές στο αυστραλιανό χρηματιστήριο παρουσίασαν πτώση 2% και αυτή αποδίδεται στην ανησυχία που προκλήθηκε από το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου