Ριάλιτι-πρόκληση: «Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα»

Written By Ανώνυμος on 7 Νοε 2011 | 12:28


Νέο προκλητικό ριάλιτι ξεκινά σε βρετανικό κανάλι, στο οποίο τρεις οικογένειες καλούνται προσομοιώσουν... την ελληνική πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος του σόου είναι «Go Greek for a week» δηλαδή «Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα» και σκοπός του είναι να εξερευνήσει τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας οι οποίες οδήγησαν στην σημερινή κρίση...


Όπως αναφέρει το κανάλι, οι συνθήκες πολλών επαγγελμάτων στην Ελλάδα μοιάζουν εξωτικές για πολλές αγγλικές οικογένειες, έτσι τρεις από αυτές θα έχουν την «ευκαιρία» να τις ζήσουν από πρώτο χέρι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού:

Μια 54χρονη βρετανίδα κομμώτρια θα βιώσει την πραγματικότητα της Ελληνίδας «ομολόγου» της η οποία συνταξιοδοτείται από τα 53 της χρόνια, με το 90% του τελευταίου μισθού, μαζί με σεφ, σερβιτόρους καθώς και άλλα 600 επαγγέλματα τα οποία θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά.
Ένας οδηγός λεωφορείου, θα επωφεληθεί των ελληνικών συνθηκών εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό, και παίρνει πλειάδα επιδομάτων, όπως π.χ έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.
Τέλος ένας Βρετανός χειρουργός θα ανακαλύψει πως εάν «ακολουθεί την τακτική των Ελλήνων συναδέλφων του», και πληρώνει τους φόρους του όπως οι Έλληνες θα δει το εισόδημά του να αυξάνεται σημαντικά.

Όπως λέει το δελτίο τύπου του καναλιού, κατά την διάρκεια της εκπομπής, παράλληλα με τις εμπειρίες των συμμετεχόντων οικογενειών, θα σχολιάσουν και ειδικοί, για την φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα, που βοήθησαν να βυθιστεί η οικονομία μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου