Ποιοι είναι οι άλλοι δύο από την παρέα της Βοστώνης

Written By Ανώνυμος on 13 Νοε 2011 | 13:46

Τώρα που έχουμε κυβέρνηση έστω και μεταβατική, στη συγκρότηση της οποίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο δύο αγόρια μιας φωτογραφίας που έκανε τον γύρο του κόσμου, καιρός να μάθουμε και την ταυτότητα των δύο άλλων μελών της παρέας.

Πρόκειται βέβαια για τη φωτογραφία που απεικονίζει τέσσερις νέους, τέσσερις δεκαετίες πριν, γνωστούς και ως «η παρέα της Βοστώνης», δύο εκ των οποίων είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς και οι δύο κυριολεκτικά αγνώριστοι.


Σε αντίθεση με αυτούς τους δύο γόνους των ισχυρών οικογενειών που ακολούθησαν τον δρόμο της πολιτικής, οι δύο άλλοι συμφοιτητές τους στο διάσημο Κολέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους.

Πρόκειται για τους Φίλιππο Τσιάρα και Στέφανο Μανουηλίδη, οι οποίοι θέλοντας και μη έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Ο Φίλιππος Τσιάρας, ο οποίος ακολούθησε καλλιτεχνικά μονοπάτια και έγινε διεθνούς φήμης εικαστικός (γλύπτης, ζωγράφος και φωτογράφος), γεννήθηκε στην Αμερική. Είναι παιδί μεταναστών από Λάρισα και Γρεβενά και ο πατέρας του ήταν αντάρτης στο πλευρό του Άρη Βελουχιώτη. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη.

Ο Στέφανος Μανουηλίδης ήταν συμμαθητής με τον Γιώργο Παπανδρέου και στο Κολλέγιο Αθηνών αλλά τότε δεν έκαναν παρέα. Ο πατέρας του, υπεύθυνος υποτροφιών στο Κολλέγιο Αθηνών τις δεκαετίες ’60 και ’70, βοήθησε να χορηγηθούν στους Γιώργο και Νίκο Παπανδρέου υποτροφίες σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Είναι οικονομολόγος, ζει και εργάζεται ως σύμβουλος ασφαλίσεων και επενδύσεων στην Αθήνα και είναι ο συνδετικός κρίκος της παρέας.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το Πάσχα του 1972 στο σπίτι της οικογένειας Τσιάρα στο Νιου Χάμπσαϊρ των ΗΠΑ.
από newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου