Έλληνες μαθητές για μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Written By Creatore on 11 Νοε 2011 | 13:41

Κάτι τέτοια διαβάζουμε και εκεί που μας πιάνει η κατήφεια για την κατάσταση στη χώρα μας, αναπτερώνονται οι ελπίδες: μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα διεκδικήσουν τρεις ομάδες μαθητών από ελληνικά σχολεία!...
Τα λαμπρά μυαλά προέρχονται από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, το Γυμνάσιο «Ζηρίδη» και το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, που ήρθαν πρώτα και στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής.

Οι μικροί μαθητές από το Αμύνταιο δημιούργησαν έναν ρομποτικό... Θησέα, δηλαδή ένα ρομπότ που αναζητά την έξοδο σε έναν λαβύρινθο μαζεύοντας ταυτόχρονα τρεις μπάλες,

Στο μεταξύ, οι μαθητές του Γυμνασίου θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα αυγό να... ανεβοκατέβει σκάλες με την βοήθεια ενός ρομποτικού μηχανισμού.
Τέλος, οι μαθητές του Λυκείου έφτιαξαν ένα ρομπότ - εργαζόμενο σε εργοστάσιο που πρέπει να συγκεντρώσει και να ταξινομήσει κύβους οι οποίοι προορίζονται για ανακύκλωση, ανά μέγεθος και χρώμα.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα διεξαχθεί την εβδομάδα που μας έρχεται στο Αμπού Ντάμπι και οι Έλληνες μαθητές καλούνται να ξεπεράσουν συνομηλίκους τους από 35 χώρες του κόσμου!


Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα του πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής

star

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου