''Χοντραίνει'' το παιχνίδι – Οι Βρυξέλλες ξαναζητούν υπογραφή Σαμαρά

Written By Oratios on 14 Νοε 2011 | 15:56

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την ομιλία του ο Α.Σαμαράς, όπου επανέλαβε ''δεν υπογράφω'' και η απάντηση-απαίτηση ήρθε άμεσα από την Κομισιόν.

Λες και παρακολουθούσε την ομιλία του Σαμαρά προς τους βουλευτές του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ επανέλαβε πως ''στις Βρυξέλλες περιμένουν τις ξεκάθαρες και έγγραφες δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των «βασικών πολιτικών δυνάμεων» της Ελλάδας ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου''.


Αλλιώς όπως απείλησε ευθέως για άλλη μία φορά ο Αλταφάζ, δεν θα αποδεσμευτεί η έκτη δόση.

Πάντως ο εκπρόσωπος της Κομισιόν φρόντισε να αφήσει ανοιχτή μία έξοδο ''κινδύνου'' σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η μορφή των έγγραφων επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούμενο.

Επίσης ο Αλταφάζ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έγγραφων δεσμεύσεων τονίζοντας όμως ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρωζώνης, να σταλούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η οποία κλονίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Παίζοντας με τις λέξεις ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής ανέφερε επίσης ότι ''ποτέ δε διευκρινίστηκε αν απαιτούνται μία ή περισσότερες επιστολές, αυτό που προέχει είναι να ικανοποιηθεί το βασικό ζητούμενο, που είναι η σαφής διαβεβαίωση προς τα υπόλοιπα κράτη -μέλη της ευρωζώνης''.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου