Κι όμως το χρηματιστήριο ανεβαίνει - Πέφτουν τα ευρωπαϊκά

Written By Ανώνυμος on 3 Νοε 2011 | 12:00

Μπορεί η συνεδρίαση να ξεκίνησε πτωτικά όμως αυτή την ώρα έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο.

Ο γενικός δείκτης τιμών, ενισχύεται αυτή την ώρα (11:54) κατά 2,81% στις 767,50 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Οριακά κάτω κινούνται Παρίσι, Λονδίνο, Φρανκφούρτη.

Τα διεθνή χρηματιστήρια και το ευρώ υποχωρούν σήμερα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται μία γενικευμένη χρηματοπιστωτική αστάθεια στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst, ο οποίος χθες ανέκαμψε από τη μεγάλη πτώση της Τρίτης, άνοιξε με απώλειες 1,6%, ενώ πτώση 2% σημειώνει και ο δείκτης FTSE για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με εξαίρεση την Ιαπωνία.

Το Ρόιτερ σημειώνει ότι οι επενδυτές φοβούνται ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί να προκαλέσει χρηματοπιστωτικό χάος, προσθέτοντας ότι αν οι Έλληνες απορρίψουν το νέο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ - που συνδέεται με τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας - αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία άτακτη χρεοκοπία της, με επιπτώσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σε πτωτική τροχιά αναμένεται ότι θα κινηθούν και οι τιμές των μετοχών στη Wall Street, με βάση τις ενδείξεις από τα futures, ενώ οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών συνεδριάζουν σήμερα στις Κάννες. Στη σύνοδο κορυφής της G 20 αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει <<η απειλή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη>>, αναφέρει το Ρόιτερ. Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες για πρώτη φορά ήγειραν την προοπτική διάσπασης της Ευρωζώνης, επιλέγοντας να θεωρήσουν το δημοψήφισμα ως ψήφο για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

ΠΗΓΉ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου