Απεργοί «Ε. Χ» και…εργαζόμενοι Βουλής

Written By Oratios on 28 Νοε 2011 | 16:56

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΧΕΙ την ιστορία της η «Ελληνική Χαλυβουργία» (απ’ το 1938), έχουν και τα αιτήματά τους οι απεργοί. Το εξής ένα, γεμάτο αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Την επαναπρόσληψη 34 συναδέλφων τους(!). Για εργασία σε συνθήκες…Χαλυβουργείου. Εκεί όπου και ο αέρας ακόμα που εισπνέεις σου συντομεύει τη ζωή. Για το δικό τους μεροκάματο, για τα κέρδη των μετόχων της Α.Ε. και για την εθνική μας οικονομία.
ΕΙΝΑΙ, βέβαια, εύκολη η «λύση» της απόλυσης για να παραμείνουν τα κέρδη στις τσέπες των μετόχων, αλλά έχει και την ουρά της. Και την αδικία της, στον κόσμο μας της αταξίας και των ανισοτήτων. Μόνο αν βάλεις δίπλα-δίπλα ανθρώπους και καταστάσεις, βγάζεις κρίση και συμπεράσματα. Με τη ζυγαριά της ισότητας και τα πιάτα της φορτωμένα με ομοειδή, συγκρίνεις και μετράς τα βάρη και την αδικία.
ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ προβληματισμένοι μπροστά στους απεργούς της «Ε. Χ.». Δεν απεργούν για τον μισθό, αλλά για τους απολυμένους. Μην έρθει η σειρά τους; Πάρ’ το κι έτσι. Σημασία έχει πως γύρισαν να δουν τον συνάδελφο που μέχρι χθες δούλευε δίπλα τους και τώρα μετράει τη φτώχια του μέσα απ’ τις δυσκολίες της ζωής. Βάλαμε, λοιπόν, στη μια μεριά της ζυγαριάς τους απολυμένους τυλιγμένους με την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους και τη σκληρότητα της εργοδοσίας. Και στην άλλη; Ψάξαμε για το «αντίδοτο» και τον αντίποδα, για να ζυγιάσουμε σωστά.
ΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ τους αραχτούς της μίζας. Ωστόσο, έπρεπε τα ποσά να είναι ομοειδή, γι αυτό και πήγαμε στους…εργαζόμενους της. Στα παιδιά και θυγατέρες, νύφες, γαμπρούς και κολλητούς πολιτικών, που με νόμο βόλεψαν και βολεύτηκαν. Για να προσέρχονται είκοσι (20) για «δουλειά» δύο (2) ατόμων και οι 18 να κάθονται. Με τους 16 μισθούς σταθερούς σε χρήμα και αριθμό και με την «εγγύηση» των πολιτικών σε όλο τους το φάσμα.
ΕΧΟΥΜΕ την οργή, έχουμε και την πρότασή μας. Απόλυση «εδώ και τώρα» ισάριθμων (34) από δαύτους και επαναπρόσληψη των απολυμένων της «Ε. Χ.». Όπως βρήκαν (τον «κατασκεύασαν» σε ένα βράδυ) οι πολιτικοί μας νόμο για προσλήψεις «εργαζομένων» της βουλής, να τσακιστούν να βγάλουν άλλον, λυτρωτικό των απεργών και αυτών των ιδίων.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ εκλογές, τους τσεκάρουμε ως αγέλη παχύδερμων, δεν τους…επαναπροσλαμβάνουμε και καθαρίζουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου