Δεκαεπτά χρόνια χωρίς τον «Αττίλιο»

Written By Creatore on 11 Νοε 2011 | 14:30

Στις 11 Νοεμβρίου του 1994, σε ηλικία 52 ετών ο Βασίλης Δουρίδας, γνωστός και ως «Αττίλιο» έφυγε από τη ζωή. Η πιο διάσημη τρομπέτα των ελληνικών γηπέδων έχει σωπάσει εδώ και 17 χρόνια. ...
Ο άνθρωπος – σύμβολο του «Γ. Καραϊσκάκης» που ξεσήκωνε τον κόσμο μετά το σάλπισμά του και άκουγε την ιαχή «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός…» ή «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς...», ανάλογα με το ποια ομάδα αγωνίζονταν γεννήθηκε το 1942 στην κατεχόμενη Αθήνα.

Όλη την εβδομάδα μάζευε το χαρτζιλίκι για να καταφέρει να μπει στο «Καραϊσκάκη» και να δει από κοντά τον Ολυμπιακό. Ηταν φοιτητής της Ιατρικής, αλλά παράτησε τις σπουδές του στο 4ο έτος, για να αφοσιωθεί στον Ολυμπιακό, τον οποίο «υπηρέτησε» για περισσότερα από 40 χρόνια.

Οι γιατροί τον είχαν προειδοποιήσει ότι τα πνευμόνια του δε θα αντέξουν, όμως εκείνος απαντούσε ότι δεν τον ενδιαφέρει, αφού ζει μόνο για τον Ολυμπιακό. «Αττίλιο» βαφτίστηκε μία Κυριακή, όταν έσπρωχνε όποιον έβρισκε μπροστά του για να φτάσει στη θέση του, στο κάγκελο της εισόδου της Θύρας 7. «Σιγά ρε φίλε! Ποιος είσαι, ο Αττίλιο», του είπε κάποιος λόγω του γνωστού παλαιστή και έτσι το προσωνύμιο του έμεινε.

Τελικά το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου του 1994 έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας πνευμονικού οιδήματος. Στην τελευταία του κατοικία συνοδεύτηκε από χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι συνόδευσαν το κόκκινο φέρετρο.

Δείτε το βίντεο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου