Παρακάλια Χρυσοχοΐδη στους Δανούς βιομήχανους και επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Written By Ανώνυμος on 22 Δεκ 2011 | 11:34

Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα απύηθυνε προς του Δανούς βιομήχανους και επιχειρηματίες ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κοπεγχάγη το διήμερο 19-20 Δεκεμβρίου....


Ο υπουργός Ανάπτυξης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με σημαντικούς κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, με απώτερο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε την Τρίτη στη διάσκεψη «European Business Daily», στην οποία προσκλήθηκε από την Ομοσπονδία Βιομηχανιών Δανίας. Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, συναντήθηκε  με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

«Σας προσκαλώ να υποστηρίξετε την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τώρα που το πρόγραμμα προσαρμογής εισέρχεται σε μια νέα φάση και έχει ως κύριο στόχο να δώσει σαφή αποτελέσματα στους τομείς της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης», είπε στην ομιλία του.

«Η Ελλάδα έχει αναλάβει ένα πρόγραμμα προσαρμογής ιστορικών διαστάσεων, προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία πίσω σε τροχιά ανάπτυξης. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αναδιάρθρωση των επενδύσεων με στόχο έναν ανταγωνιστικό επιχειρηματικό τομέα αγαθών και υπηρεσιών. Αυτή η διαδικασία απαιτεί την ουσιαστική ανακατανομή πόρων και ανθρώπινου δυναμικού», εξήγησε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ακροατήριο της διάσκεψης που αποτελείτο από πολιτικούς, πρέσβεις, αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία πληρώνει ήδη το πολύ υψηλό κόστος αυτής της προσαρμογής.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο κακής δημοσιότητας, οικονομικής ύφεσης και μείωσης των δημοσίων επενδύσεων το υπουργείο μας εισήγαγε ένα θεσμικό πλαίσιο για την αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας» εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, παραθέτοντας τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΝ προς αυτή την κατεύθυνση (business friendly Greece, εξάλειψη της γραφειοκρατίας, νόμος Fast Track κ.λπ.).

«Η ανταπόκριση από τον επιχειρηματικό τομέα μέχρι τώρα είναι θετική. Οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί, η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων επαναφέρει την παραγωγικότητα και το διαφαινόμενο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδυτικά σχέδια υψηλής ποιότητας είναι ορατό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα ότι η προεδρία της Δανίας στην ΕΕ (σ.σ. αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου για το επόμενο εξάμηνο) θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ και επισήμανε ότι στο κέντρο της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής οφείλουν να βρεθούν η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς η κρίση χρέους και η έλλειψη ανάπτυξης δεν είναι απλά ένα ελληνικό θέμα, αλλά πανευρωπαϊκό.

Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου