Ο Αλέφαντος μας εξηγεί τι κοινό έχουν "τα φλεγόμενα τόπια, ο χώστης, ο χλεμπονιάρης, ο σάπιος, οι αθώες περιστερές και η Αγία Ελεούσα! "

Written By Ανώνυμος on 12 Δεκ 2011 | 15:51


  • Το ματσάκι στην Κέρκυρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική. Θα σταθώ σε δυο σημεία. Πρώτον, στον Πάντελιτς. Έχω πει ότι για τέτοια ματς είναι ό,τι πρέπει αυτός και ότι έχει αδικηθεί. Αν έπαιζε συχνότερα, θα ήταν μακράν πρώτος σκόρερ. Ξέρεις ότι στις 3 φάσεις μέσα στην περιοχή, θα σου το κάνει σίγουρα το γκολ. Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι θα έβαζα τριάδα μπροστά και Πάντελιτς και Τζιμπούρ και Μιραλάς, μαζί, να πάρουν φωτιά τα τόπια. Σωστός επαγγελματίας, παρ’ ότι έχει αδικηθεί δεν μιλάει, έχει κάτω το κεφάλι.

Ο Φετφατζίδης δεν ήταν άσχημος, αλλά δεν πρέπει να αρκείται μόνο στις καλές πάσες. Πρέπει να δυναμώσει, να κάνει και ταχύτητες, θέλει δουλειά. Και στην ψυχολογία θέλει δουλειά, να γίνει πιο «χώστης». Να μην φοβάται. Αν θέλει να προχωρήσει.

• Πανιώνιο-Παναθηναϊκό είδα, στο β’ ημίχρονο ανέβηκε ο ΠΑΟ και είναι επιτυχία του που ανέτρεψε το 1-0. Ο Λέτο ήταν σπουδαίος, δεν τα έκανε αυτά στον Ολυμπιακό, έχει γίνει ηγέτης, εγώ λέω τι βλέπω. Έτρεχε δεξιά και αριστερά, με ένα πάθος ανελέητο, κέρδισε το πέναλτι με προσωπική ενέργεια, το εκτέλεσε, πάλι σκόρερ, ήταν όλος ο Παναθηναϊκός.

Για το ντέρμπι στην Ισπανία, οι πολλοί ίσως δεν περιμένουν αυτά που θα πω. Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης όμως ξέρουν. Λίγες μέρες πριν το ματς το είχα πει στη στήλη, αλλά και στην αρχή της σεζόν το είχα πει στη στήλη: «Μην ακούς Μουρίνιο αυτούς απ’ την Ρεάλ που δυσφορούν για το αμυντικό σου στιλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αν πας να την παίξεις ανοικτά και στα ίσα, θα σε σμπαραλιάσει! Δεν παίζεται ανοικτά αυτή η ομάδα».

• Πήγα να δω το ματς στο Τελεσίτι με τον Καρατζαφέρη γιατί δεν έχω το κανάλι του ΟΤΕ. Έφτασα καθυστερημένος λίγο και δεν πρόλαβα το γκολ που έβαλε η Ρεάλ στα πρώτα δευτερόλεπτα. Αφού είδα 5 λεπτά, λέω στον Καρατζαφέρη: «Δεν θα κρατήσει η Ρεάλ, θα φάει γκολ όπου να ‘ναι». Με έξω τον Καρβάλιο τραυματία που τον θεωρώ το μυαλό της άμυνας, με Ράμος και Πέπε σέντερ μπακ, χωρίς έξτρα ενίσχυση στα χαφ να κλείνει ο Πέπε τους χώρους και να δίνει βοήθειες, με ψηλά την άμυνα, με δεξί μπακ τον Κοεντράο αλχημεία που είναι αριστεροπόδαρος χαφ, διότι δεν έχει άλλον που να πιστεύει, και γιατί δεν ενίσχυσες κύριε την άμυνά σου το καλοκαίρι με μεταγραφές.

Με έξω τον Κεντίρα απ’ τα χαφ και με Ντιαρά-Αλόνσο και τον μισοπνεύμονο Οζίλ τον χλεμπονιάρη για το επίπεδο της Ρεάλ. Πώς να χτυπήσεις έτσι τα μεγαθήρια στα χαφ της Μπαρτσελόνα που λέγονται Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας να έρχεται από πίσω, τον Μέσι να χώνεται και τον Σάντσες που είναι σκύλος δυνατός;

Το έπαιξε σωστά ο Γκουαρντιόλα από την πλευρά του, άφησε το 3-4-3 που το έπαιζε φέτος με μικρότερες ομάδες, έκανε και σωστές αλλαγές. Αντιθέτως ο Μουρίνιο άλλαξε το παιχνίδι του παρασυρμένος από τις φωνές μέσα απ’ τη Ρεάλ που λένε «είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη, πρέπει να μην παίζουμε κλειστά». Παρασύρθηκε και από τα πολλά γκολ που ρίχνει φέτος η Ρεάλ. Και δεν μου άρεσε η αλλαγή που έκανε να βάλει μέσα τον σάπιο Κακά. Σάπιος. Ψηλά η άμυνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα; Δεν έχεις τύχη. Γίνε ο Μουρίνιο που ήσουν. Έπαθες κάζο γιατί άλλαξες τις ιδέες σου. Σου πήρε την ταυτότητα ο Γκουαρντιόλα.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρωτάθλημα πάνω απ’ όλα πρέπει να χτυπήσει. Στο Γιουρόπα Λιγκ φέτος μετέχουν ομαδάρες, μπορεί να σε φέρει η κλήρωση πάνω σε ομάδες που σε δύο ματς θα σε πατήσουν. Το πρωτάθλημα όμως είναι το πιο σημαντικό, αυτό θα σε ξαναβγάλει στο Τσάμπιονς Λιγκ που είναι η δόξα και τα λεφτά. Τι να το κάνω να χάσεις το πρωτάθλημα και να φτάσεις στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Θα έχεις τους Παναθηναϊκούς εδώ να πανηγυρίζουν από το πρωί ως το βράδυ, θα είναι μέγα κάζο.

• Ο Ολυμπιακός αδικήθηκε κατάφωρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μιλάει κανείς από τους φίλους του Πλατινί στην Ελλάδα. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, το κορόιδο έκαναν. Μέγα σκάνδαλο τα όσα έγιναν την προηγούμενη βδομάδα, έκαναν πατσαβούρα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και πέρασε στα πνιχτά. Ενώ αν ήταν εδώ πέρα ύποπτο κανένα ματσάκι Αγία Ελεούσα-Τροκαντερό, θα έστελναν φάκελο απ’ την ΟΥΕΦΑ. Ντροπής πράγματα.

• «Το μηχάνημά μας» λέει «δεν έδειξε κάτι ύποπτο». Ρε ποιο μηχάνημά σας, μάτια δεν έχετε να δείτε τα 6 γκολ που έβαλε στο β’ ημίχρονο εκτός έδρας η Λιόν; Μάτια δεν έχετε να δείτε πώς τα έτρωγαν οι Κροάτες; Μάτια δεν έχετε να δείτε πώς έσφαξε η διαιτησία τον Άγιαξ με τη Ρεάλ; Μάτια δεν έχετε να δείτε ότι στήθηκαν και τα δοκάρια για να περάσουν οι δύο γαλλικές ομάδες του συμπατριώτη Πλατινί και ότι την πλήρωσε κι ο Ολυμπιακός; Στο άψε σβήσε έφαγε τα 2 γκολ στο τέλος η Ντόρτμουντ στην έδρα της… Ούτε στη Νότιο Αμερική δεν έχουν γίνει τέτοια καραγκιοζιλίκια σαν και αυτά που έγιναν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για εμένα, μπροστά σε αυτά που είδαμε απ’ την ΟΥΕΦΑ είναι… αθώες περιστερές ο Μπέος και ο Ψωμιάδης, να αποφυλακιστούν! Την παλαβή έκανε η ΟΥΕΦΑ για τα όργια που είδαμε, πέρασαν έτσι. Πλέον θα γίνει δεδικασμένο αυτό, χάθηκε ο φόβος, θα γίνεται το έλα να δεις…

από το katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου