Δικαστική βόμβα στην εφεδρεία

Written By Ανώνυμος on 21 Δεκ 2011 | 19:28

Στον "πάγο" η υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζομένου του Δημοσίου με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την "Ημερησία", εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνει υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων και ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.


Ο υπάλληλος υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013.

Αναφέρει ακόμα ότι δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.

Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο "πονοκέφαλο" στην κυβέρνηση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλοί εργαζόμενοι που θα προσφύγουν δικαστικά, ζητώντας να εξαιρεθούν της εφεδρείας και να επανέλθουν στις υπηρεσίες τους

Ενώ αυτή η απόφαση έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, επιχείρησε με χθεσινές δηλώσεις του να βγάλει εαυτόν από το κάδρο ενδεχόμενων απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε "ένα μέτωπο απολύσεων" και παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ.

από το news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου