Μισθοί Αλβανίας, τιμές Λονδίνου; Ελληνες, αντέξτε για αυτούς που αγαπάτε!

Written By Ανώνυμος on 8 Δεκ 2011 | 16:10

Έχει τέλος η εξαθλίωση του Έλληνα; Υπάρχει πάτος στο βαρέλι; Κάποιο σημείο που να κυριαρχεί το μέτρο σε αυτά που καθημερινά στερούμαστε;

Φοβάμαι πώς όχι! Μια διαβολική σύμπτωση, μια συγκυρία που λες και θέλει να γονατίσει και την τελευταία ικμάδα δύναμης που μας έχει απομείνει, τον έσχατο κόκκο από την κλεψύδρα του ηθικού μας, έφερε μια ομοβροντία νέων μέσα σε μια σημαντική για όλη την Ευρώπη μέρα - τη σημερινή.

Και, πιστέψτε με, παρακολουθώντας τόσο τα σχόλιά σας όσο και τις επισκεψιμότητες στα θέματα που αναρτά το protothhema.gr, μοιάζει να μην ενδιαφέρεται σχεδόν κανείς σας για τις εξελίξεις που ίσως καθορίσουν το μέλλον της Ευρωζώνης και της ίδιας της χώρας, το πέρασμα σε μια νέα αφετηρία ή, αντιθέτως, την καταδίκη του παλιού ευρωοονείρου.

Και είναι λογικό να μην δίνει καρφί κανένας Έλληνας, όσο κι αν αυτό σε κάποιους ...επιπεδογράφους φαίνεται ως ενδεικτική της ανωριμότητας του λαού και του λαϊκισμού των μέσων που προβάλλουν 'ήσσονος σημασίας'΄ θέματα σε σχέση με τους σχεδιασμούς των Μερκοζί και τις προσδοκίες της υπόλοιπης Ευρώπης.

Δηλαδή, πώς να δώσει βάρος κανείς στη Σύνοδο Κορυφής, όταν την ίδια μέρα:

- Πληροφορείται ότι κάθε μήνα περίπου 20.000 συνάνθρωποί μας μένουν χωρίς δουλειά και προσεύχεται η σειρά του να αργήσει!

- Διαβάζει αυτό που ζει στην καθημερινότητά του, δηλαδή ότι οι τιμές, παρά την πρωτοφανή μείωση των εισοδημάτων, εξακολουθούν να ανεβαίνουν στην αγορά, αφού κάθε υπηρεσία και κάθε δραστηριότητα είναι τίγκα στον φόρο.

- Συνειδητοποιεί ότι από την 1η Γενάρη θα χάσει κι άλλα λεφτά από τον μισθό του, καθώς θα του παρακρατείται και το ποσό που αναλογεί στη μείωση του αφορολογήτου και αυτό που αναλογεί στην έκτακτη εισφορά του 1% έως 4%, ανάλογα με το εισόδημα.

- Υπολογίζει πως, κοντά σε αυτά, πρέπει να βρει λεφτά για τη θέρμανση του χειμώνα, να πληρώσει το χαράτσι που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να εξοφλήσει την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 και να μπορέσει να βρει λεφτά για την εισφορά του 2011, την ώρα που από τον μισθό του θα παρακρατείται η εισφορά του 2012!!!

Με τι άλλο να ασχοληθεί ο πολίτης; Μέχρι και το τσιγαράκι - εγώ είμαι φανατικός αντικαπνιστής, αλλά αντιλαμβάνομαι τους ...εθισμένους - που θα μπορούσε να δώσει κάποιες στιγμές ανακούφισης από την καθημερινή ζοχάδα, από το στρες του αγώνα για καθημερινή επιβίωση, καθίσταται πλέον απαγορευτικό, αφού πάει για αύξηση ίσως και έως 20% η τιμή του.

Υπάρχει κάτι στο οποίο ο μέσος Έλληνας μπορεί πια να ελπίζει; Υπάρχει ένα αποκούμπι - μα ένα! - σε αυτή τη βάναυση καθημερινότητα με τους μισθούς Αλβανίας και τις τιμές Λονδίνου - για να δανεισθώ τον τίτλο από ένα σχόλιο αναγνώστη;

Μόνο ένα, συμπολίτες! Μην αρρωστήσουμε, ψυχικά ή σωματικά, μην μας πλήξει ανεπανόρθωτα όλη αυτή η λαίλαπα, για να μην αφήσουμε εκτεθειμένους στα δεινά τους ανθρώπους που αγαπάμε και προστατεύουμε.

Είναι το μόνο, αλλά και το πιο σημαντικό! Κρατηθείτε, σφίξτε τα δόντια, αγωνιστείτε να αντέξετε σε αυτόν τον βιασμό των πλέον αυτονόητων καθημερινοτήτων που μέχρι τώρα μας συνόδευαν και που, πλέον, ξεψυχούν.

Σταθείτε όρθιοι, δίπλα σε αυτούς που σας αγαπάνε. Τους το οφείλετε...
Σωτήρης Χιωτάκης στο protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου