Ενωμένη Ευρώπη η…διαλυόμενη

Written By Oratios on 1 Δεκ 2011 | 10:36

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΗΡΑΜΕ τη δόση και η Ελλάδα πανηγυρίζει! Όργανα, χορός και εθνική υπερηφάνεια-απολαύσαμε τη σάτιρα της «Αρβύλας». Πήραμε ανάσα, οι ευρωσκεπτικιστές επί τα ίδια και οι (λεγόμενοι) κομουνιστές επί τα αυτά. Να βγούμε απ’ την Ε.Ε. και την ευρωζώνη, να ξαναγίνουμε Ελλάδα της απομόνωσης και της δραχμής, ουραγοί των κρατών της «Γηραιάς» και εθελούσια γκαρσόνια των ευρωπαίων.
ΤΟ θέμα της Ενωμένης(;!) Ευρώπης είναι ευρύτερο, σοβαρότερο και…αμερικανικότερο. Κι αν οι δεκαετίες της προετοιμασίας ήταν χρόνια ελπίδας, ονείρου και σχεδιασμών, σήμερα οι λαοί ανησυχούν και (ίσως) η Ε.Ε. μετράει μέρες. Μας ήθελαν «ενωμένους» οι μακρινοί αφέντες, έστρεξαν στην ιδέα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς και μας «επέτρεψαν» τις διαδικασίες, αλλά δεν γούσταραν την ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
ΤΑ χρόνια πέρασαν, και οι μακρινοί «σύμμαχοι» άρχισαν την αντίστροφη μέτρηση. Όχι, βέβαια, για να διαλύσουν την Ευρώπη (που δεν πρόλαβε να «ενωθεί» και να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα) μέσα σε ένα βράδυ. Θα το πετύχαιναν, αν το’ θελαν, ακόμα και βομβαρδίζοντας μια περιοχή της και να μας κάνει «πολεμικά» μαλλιά κουβάρια. Η (φανερή) σκέψη των Αμερικανών είναι να (επι)βιώσει η Ευρώπη, αλλά τα (μυστικά) τους σχέδια είναι να την ελέγξουν. Από μακριά και με…κομπιούτερ, ει δυνατόν, «αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως».
ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν, μας ελέγχουν μέσω των οικονομικών κολοσσών τους, αύριο θα μας τρομάξουν μη διαλυθούμε, μεθαύριο που θα’ μαστε «ώριμοι» θα μας…σώσουν και η «Γηραιά» θα συνεχίσει. Αυτοσυντήρητη, αλλά…αμερικανοκίνητη. Με δικό της(;) στρατό που θα τον συντηρούν τα κράτη-μέλη της και με έναν αμερικανό…λοχία (με γαλόνια στρατηγού) για να τον διοικεί. Με τη στρατιωτική δεοντολογία ευρωπαϊκή, σχέδια αμερικανικά και «ιδεολογία» ΝΑΤΟική.
Η (Ενωμένη) Ευρώπη διαλύεται στα επί μέρους, τα εξ ων συνετέθη χάσκουν κοιτώντας στο κενό και η κα Μέρκελ περιμένει εντολές απ’ την υπερπόντια δύναμη, πριν τις δρομολογήσει στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων και της συνολικής καταβύθισης.
ΔΕΝ μας διαλύουν-μας οργανώνουν. Δεν μας καταργούν-μας προσαρμόζουν. Ως «συμμάχους» και τηλεκατευθυνόμενους. Για την κοσμοκρατορία τους στις δεκαετίες που έρχονται, χωρίς αντίπαλο δέος και, με το λάσο που έγινε μακρύκαννο, εξάσφαιρο και βόμβα σημερινή, πιθανή, απειλητική και απείρως…αποτελεσματική.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου