Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φαίνεται τίμια…

Written By Ανώνυμος on 7 Δεκ 2011 | 19:10

Οι Ρωμαίοι έλεγαν ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. Και χθες η UEFA αν και τίμια (;) δεν το έδειξε. Ζήσαμε πρωτοφανή γεγονότα σε βάρος του Ολυμπιακού με ωφελημένη μία γαλλική ομάδα τη Μαρσέιγ.

Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο λευκός ιππότης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κάθαρσης αναρωτιέμαι αν νιώθει υπερήφανος για όλα όσα συνέβησαν. Επαναλαμβάνω «δεν φθάνει να είσαι, πρέπει και να φαίνεσαι».

Πενήντα χρόνια πίσω γύρισαν το ποδόσφαιρο όταν σε κρίσιμα παιχνίδια έκαναν βούρκο τον αγωνιστικό χώρο προς όφελος της γηπεδούχου ομάδας που ήταν και πιο αδύναμη ή καθυστερούσαν να βγουν στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες με διάφορες προφάσεις προκειμένου να λήξει νωρίτερα το άλλο παιχνίδι που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον ώστε να γνωρίζουν τι αποτέλεσμα πρέπει να φέρουν.

Έτσι και χθες, παρά το γεγονός ότι το α’ ημίχρονο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ έληξε με πέντε λεπτά καθυστέρηση λόγω τραυματισμών, σαν μαγική εικόνα το δεύτερο ημίχρονο στο Φάληρο τελείωσε πιο νωρίς από ό, τι εκείνο στη Γερμανία μεταξύ Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ!

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι γνώριζαν το τελικό αποτέλεσμα των ερυθρολεύκων και ξαφνικά ως δια μαγείας, σαν τον σύγχρονο Μωυσή, ο Ντιντιέ Ντεσάν, προπονητής της Μαρσέιγ και φιλαράκι του Πλατινί «άνοιξε» την άμυνα της πρωταθλήτριας Γερμανίας Ντόρτμουντ σαν την Ερυθρά Θάλασσα για να περάσουν οι Γάλλοι στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λίγκ.

Μέσα στα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα οι Γάλλοι πέτυχαν δύο εύκολα-ξεκούραστα γκολ από παιδαριώδη λάθη των Γερμανών που ίσως να μην το ήθελαν πολύ το ματς και μετέτρεψαν το 2-1 σε 2-3 παίρνοντας εκείνοι την πρόκριση και παγώνοντας το «Γ.Καραϊσκάκης».

Ειδικά το τρίτο γκολ του Βαλμπουενά, αν και το σουτ ήταν ασύλληπτο, μπορεί να διδάσκεται στις ποδοσφαιρικές σχολές σε σεμινάριο για το …πώς να αποφύγετε να μαρκάρετε τον επιτιθέμενο!


Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λίγκ και για αυτό θα πρέπει να είναι υπερήφανος ο Μισέλ Πλατινί…

Μία ανατροπή που σίγουρα επηρέασε το στοίχημα ενώ στέρησε από τους ερυθρόλευκους 4 εκ. ευρώ. Δικαίως τον αποκάλεσαν γαλλο-γερμανικό άξονα.


Due to events elsewhere…

Το επίσημο σάιτ της UEFA κάνει λόγο για ένα συγκλονιστική προσπάθεια του Ολυμπιακού να νικήσει την Αρσεναλ αλλά να αποκλειστεί με δραματικό τρόπο εξαιτίας γεγονότων που έγιναν…κάπου αλλού!!! (due to events elsewhere).

Οι πρώτες αντιδράσεις από τον Διεθνή Τύπο κάνουν λόγο για «δράμα και σοκ στο τέλος για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε».

Το Sky Sports μάλιστα θυμήθηκε τα αρχαία της Ελλάδας και τις αρχαίες τραγωδίες υπογραμμίζοντας στον πρόλογο ότι παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός χάλασε το πάρτι του Βενγκέρ για τα 200 ευρωπαϊκά ματς, έμεινε στο τέλος εκτός των «16».

Επίσης αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός σφυροκόπησε την Άρσεναλ αλλά εις μάτην!
από το protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου