Με το βλέμμα της NASA

Written By Ανώνυμος on 22 Δεκ 2011 | 15:08



Μιας και οι περισσότεροι από εμάς δεν θα βρεθούμε πότε στο διάστημα για να αναφωνήσουμε «βλέπω το σπίτι μου από ‘δω πάνω», σας προσφέρουμε την ευκαιρία να δείτε την Αθήνα και μερικές από τις γνωστότερες πόλεις του πλανήτη μέσα από το τελευταίας τεχνολογίας φωτογραφικό πρόγραμμα της NASA.




Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν από το νέο φωτογραφικό δορυφόρο με τη βοήθεια της τεχνολογίας ASTER. Το πρόγραμμα ASTER (Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer) είναι το αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας της NASA και του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας. Το εξάρτημα αυτό, συγκριτικά με το παλαιότερο Landsat Thematic Mapper που χρησιμοποιούταν μέχρι σήμερα, μπορεί και καταγράφει τα ορατά αλλά και τα θερμικά υπέρυθρα μήκη κύματος με πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια. 

Συν τοις άλλοις, παρέχει την ικανότητα stereo προβολής για τη δημιουργία ψηφιακού μοντέλου εδάφους. Με άλλα λόγια, η NASA σε συνεργασία με την ιαπωνική κυβέρνηση έφτιαξαν ένα νέο παιχνίδι που είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο και μπορεί να μας δώσει πιο εντυπωσιακές και διασκεδαστικές φωτογραφίες.



Εμείς επιλέξαμε τις παρακάτω ανάμεσα σε πολλές άλλες και σας τις παρουσιάζουμε.


Αθήνα, Ελλάδα
 


Μπραζίλια, Βραζιλία
 

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
 

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
 

Λονδίνο, Αγγλία
 

Βενετία, Ιταλία
 

Λάσα, Θιβέτ
 

Λας Βέγκας, ΗΠΑ
 

Παρίσι, Γαλλία
 

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
 

Σιγκαπούρη, Μαλαισία
 

Άνκοραζ, Αλάσκα
 

Ρώμη, Ιταλία
 

Όσλο, Νορβηγία 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου