1000 Kερκυραίοι πλήρωσαν 1ευρώ για τέλη!

Written By Ανώνυμος on 12 Ιαν 2012 | 10:19


Περίπου χίλιοι Κερκυραίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν το σήμα κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητά τους, πληρώνοντας τα τέλη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του οσικού δικτύου του νησιού.
Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής τηςπαράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου “Επτανησιακή Αναγέννηση” Γιώργος Καλούδης, ο οποίος είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Επτανήσιους να καταθέσουν μόλις 1 ευρώ έκαστος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αντίδραση για τη μη επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους στους χρήστες του «κάκιστου» οδικού δικτύου.

Την αρχή είχε κάνει το Δεκέμβριο ένας κάτοικος της Πάτρας, ο Αντώνης Ζέρβας, που με επιστολή του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ζητούσε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας να του χορηγηθεί το γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφο, έναντι 1 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι το τέλος είναι ανταποδοτικό και θα έπρεπε να επανεπενδύεται στη συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής του.

"Οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές Αχαιούς του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. ... Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια", ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Αχαιός πολίτης 

από το metrogreece.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου