Μέτρα 7 δισ. ζήτησε η τρόικα

Written By Ανώνυμος on 23 Ιαν 2012 | 13:12

- “Μειώστε μισθούς και πουλήστε ΔΕΚΟ” η νέα “εντολή” της τρόικας
- Απαιτούν να πωληθούν ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-Λιμάνια και εταιρείες ύδρευσης
- Θέλουν να μειώσουν στο ελάχιστο τις δαπάνες για φάρμακα και νοσήλια

Με τη φράση “το πάρτι τελείωσε” μπαίνουν σε κάθε υπουργείο οι επικεφαλής της τρόικας ζητώντας να μην υπάρχει έλλειμμα σε κανέναν τομέα για να πουν το μεγάλο ναι στο νέο δάνειο-μαμούθ των 130 δισ.


Μετά από τις μειώσεις των μισθών στο δημόσιο, μετά την αποτυχημένη εφεδρεία και ύστερα από τις περικοπές σε κάθε επίπεδο η τρόικα απαιτεί να πάρουν σειρά ΔΕΚΟ και Τράπεζες.

Απαιτούν μείωση του μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, αυτά που θα προκύψουν είτε απ' τον κοινωνικό διάλογο, είτε από το νόμο της κυβέρνησης και ουσιαστικά ζητούν:

- Άρση της μονιμότητας των εργαζόμενων
- Μείωση των μισθών (ως και 50% σε κάποιες περιπτώσεις).
- Κατάργηση κληρονομικών δικαιωμάτων
- Κατάργηση ειδικών επιδομάτων
- Μείωση υπαρωριών

Με τον τρόπο αυτό η τρόικα ουσιαστικά ζητάει την πωληση όσων από τις εταιρείες μπορούν να πουληθούν άμεσα όπως είναι η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ.

Στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου προβλέπει την πώληση της εταιρείας των κρατικών λαχείων, την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ, την Πώληση της ΛΑΡΚΟ και της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αλλά και του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στο Καζίνο της Πάρνηθας.

Στο δεύτερο τρίμηνο την επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου των Σπάτων, την πώληση των ΕΛΠΕ, μεριδίου της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, του ΟΔΙΕ την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και τη πώληση του εμπορικού τμήματος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία ουσιαστικά ο στόχος είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, οι τροικανοί θεωρούν ότι έχει χαθεί ο στόχος. Η συνολική δαπάνη για φάρµακα έπρεπε να έχει µειωθεί από 4,2 δισ. ευρώ ετησίως στα 2,9 δισ. ευρώ, όμως έχουν εξοικονομιθεί μόνο 200-300 εκατ. ευρώ, όχι από τα ταμεία αλλά μόνο από τα νοσοκομεία.

Στο ΕΣΥ επίσης χάθηκε ο στόχος των 2,9 δισ καθώς εξοικονομήθηκαν 2,7 δισ και έτσι απαιτούν και νέες μειώσεις

Στα ταμεία η τρόικα ζήτησε τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα επικουρικά ταµεία.
Για τα πολυτεκνικά επιδόµατα ζήτησε να περιοριστούν κατά 50 εκατ. ευρώ εντός του 2012.

από το newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου