Οι Anonymous καταλύουν το CBS.com και το UniversalMusic.com

Written By GangstaWalker on 23 Ιαν 2012 | 16:57


Ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ κατάλυσαν επί 20 λεπτά στις 22 Ιανουαρίου 2012 οι χακτιβιστές Anonymous. Νωρίτερα offline εμφανιζόταν το σάιτ της Universal Music (για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα) καθώς και ο δικτυακός τόπος της Vivendi, στην οποία ανήκει ο όμιλος Universal Music. Τα χτυπήματα θεωρούνται στόχοι αντεκδίκησης για το κλείσιμο του MegaUpload μια εβδομάδα νωρίτερα.

Σύμφωνα με το pcmag.com, πρόκειται για μια διαφορετική μέθοδο χάκινγκ, για την οποία δεν χρησιμοποιήθηκε η κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών. Με την μέθοδο DDoS attack, μεγάλος αριθμός χρηστών επιχειρεί να μπει στο internet τόπο-στόχο με σκοπό να προκαλέσει τόσο μεγάλο αριθμό αιτημάτων σύνδεσης ώστε οι διακομιστές του στόχου να μην μπορούν να ανταποκριθούν και τελικά, κανείς να μην μπορεί να συνδεθεί.

Στην περίπτωση του CBS.com, η μέθοδος που εμφανίζεται να χρησιμοποιήθηκε είναι το λεγόμενο DNS poisoning. Με τη μέθοδο αυτή, στα αιτήματα όσων επιχειρούν να επισκεφτούν το internet τόπο στόχο πληκτρολογώντας την διεύθυνσή του, παραπέμπονται σε διαφορετική αριθμητική διεύθυνση IP από αυτή που αντιστοιχεί στους διακομιστές του δικτυακού τόπου.

Στην περίπτωση του CBS.com, οι χρήστες οδηγούνταν σε μια σελίδα στην οποία εμφανιζόταν η δομή ενός καταλόγου με ένα μόνο αρχείο. Οι προσπάθειες για πρόσβαση σε τυχόν σελίδες τις διευθύνσεις των οποίων είχε προηγουμένως αποθηκεύσει στον browser (στα bookmark), οδηγούσαν σε μηνύματα λάθους 404 Not Found.

Νωρίτερα, η οργάνωση των ακτιβιστών-χάκερ Anonymous είχε ανακοινώσει πως εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επίθεση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, ως αντίποινα για την κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κλείσει έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο δικτυακούς τόπους διανομής αρχείων, τον Megaupload, με κατηγορίες σχετικές με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου