Μπράβο κύριε Καραμανλή. Ευχαριστούμε κύριε Παπανδρέου!

Written By Ανώνυμος on 7 Ιαν 2012 | 15:43

Ο Κώστας Καραμανλής κυβέρνησε μοιράζοντας χρήμα. Πολύ χρήμα. Golden boys παντού. Ο Γιώργος Παπανδρέου τον δικαίωσε. "Λεφτά υπάρχουν", είπε προεκλογικά.


Τελικά, αποδείχθηκε πως εννοούσε τα δικά μας λεφτά. Οι κόποι μιας ζωής χάθηκαν σε δύο χρόνια. Πολλές οικογένειες βιώνουν τη φτώχεια για να πληρώσουν τους νέους φόρους, τις έκτακτες εισφορές. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν.

Ο ένας, ανιψιός. Ο άλλος, γιος και εγγονός. Η ουσία είναι ότι η εποχή των επιγόνων αποδείχθηκε καταστροφική για την Ελλάδα. Εξίσου σημαντικές, όμως, είναι και οι ευθύνες και όσων τους επέτρεψαν να κυβερνούν κληρονομικό δικαιώματι. Ως μονάρχες. Χωρίς αντίλογο. Επί 8 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του ανέχτηκαν κάθε καπρίτσιο του Γιώργου Παπανδρέου.

Τη μια ήθελε στο Πολιτικό Συμβούλιο νέα πρόσωπα. Μετά τους κορυφαίους. Όποιον ήθελε τον έβαζε Γραμματέα. Τον Ξυνίδη τον θυμάστε; Δε θα σας κατηγορήσουμε αν τον έχετε ξεχάσει. Και στην κυβέρνηση τα ίδια έκανε. Μόνο που στη θέση των golden boys του Κώστα Καραμανλή ήρθαν οι «κηπουροί» του Γιώργου.

Αποτέλεσμα; Πρωτοφανής ύφεση. Πλήρης αποτυχία σε όλους τους κυβερνητικούς στόχους. Ο Λουκάς Παπαδήμος το είπε με τον πιο τραγικό τρόπο. «Κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν». Τον χάσαμε τον πόλεμο. Προεκλογικά, όταν ερωτηθήκαμε για Σοσιαλισμό ή Βαρβαρότητα, επιλέξαμε τον Σοσιαλισμό. Αλλά μας βγήκε ανικανότητα και βαρβαρότητα.

Και αντιμετωπίζουμε, πλέον, τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Για την ακρίβεια, το ερώτημα, πλέον, είναι «φτώχεια ή χρεοκοπία;». Μπράβο κύριε Καραμανλή. Σας ευχαριστούμε κύριε Παπανδρέου.

Γιάννης Αντύπας στο aixmi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου