Με τον κ. Παπαδήμο απλώς χάνουμε χρόνο και επιδεινώνουμε τη θέση μας…

Written By Ανώνυμος on 30 Ιαν 2012 | 13:51

Όταν, ως κυβέρνηση, εδώ και δυο χρόνια έχεις ξεχάσει τι σημαίνει διαπραγμάτευση.

Όταν, συμφωνείς να υλοποιήσεις κάθε ανόητη πρόταση, χωρίς να εξετάζεις τις επιπτώσεις της.

Όταν ανέχεσαι να σε προσβάλλουν, χωρίς να διαμαρτύρεσαι.

Όταν έχεις αποτύχει να παρουσιάσεις, έστω και μια σοβαρή δική σου πρόταση.


Όταν επιμένεις να ακολουθείς ένα πρόγραμμα που απέτυχε παταγωδώς.

Όταν καταδέχεσαι να συζητάς με αποτυχημένους τεχνοκράτες, όπως ο πολύς Τόμπσεν και η παρέα του.

Όταν υποχωρείς σε κάθε εκβιασμό.

Όταν δέχεσαι Γερμανό…..υπουργό για την Ελλάδα, επικεφαλής της task force που αλωνίζει στο δημόσιο και …εκλιπαρείς για …τεχνική βοήθεια.

Όταν έχουν συμβεί όλα αυτά, τότε γιατί μας αιφνιδιάζει η Γερμανική πρόταση να μας …αναλάβει Επίτροπος; Εδώ, σου λέει, αυτοί κάποτε ζήτησαν να τους στείλουμε βασιλιά και αντιβασιλεία, στον …Επίτροπο θα έχουν πρόβλημα;

Αυτή η συζήτηση για τον Επίτροπο, δεν είναι αστεία. Είναι επικίνδυνη. Ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου. Έρχεται ως λογικό επακόλουθο της παράδοσης της χώρας με το μνημόνιο…Αυτό που, όπως αποκαλύπτεται, πολλοί το ψήφισαν, αλλά σχεδόν κανένας δεν το διάβασε.

Για να επανέλθουμε στην περί επιτροπείας πρόταση. Δεν νομίζω ότι έχει έστω και την παραμικρή πιθανότητα να περπατήσει. Όχι τόσο επειδή εμείς θα αντισταθούμε γενναία, αλλά κυρίως επειδή άπαντες στην Ευρωζώνη αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο αφ΄ενός μεν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αφ’ ετέρου δημιουργεί ένα πολύ κακό προηγούμενο, που θα αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης.

Τότε γιατί το έβαλαν στο τραπέζι οι Γερμανοί;

Πρώτον, γιατί οι Γερμανοί πάντα θέτουν μαξιμαλιστικούς στόχους, για να εξασφαλίσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τις επιδιώξεις τους.

Δεύτερον, γιατί (ειδικά ο Ρέσλερ που κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις) απευθύνονται και στο εσωτερικό τους ακροατήριο. Ένα ακροατήριο που το έχουν …φανατίσει επικίνδυνα. Πρέπει, επομένως, να βρούν τρόπο να ..δικαιολογηθούν για τη νέα δανειακή.

Τρίτον, επειδή μέχρι τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου υποχωρούσε σε κάθε απειλή. Προφανώς ακολουθούν την ίδια τακτική και με τον κ. Παπαδήμο! Ας μην ανησυχούμε, όμως! Προσώρας, ο κ. Παπαδήμος θα …αποτρέψει το μοιραίο! Δεν θα μας έρθει Επίτροπος! Αρκούν οι Ράϊχενμπαχ και Φούκτερ! Στη …χειρότερη περίπτωση θα διευρυνθεί ο κύκλος των αρμοδιοτήτων τους!

Τέταρτον, επειδή παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες διαβεβαιώσεις, στη Γερμανία ποτέ δεν έπαψαν να εξετάζουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, ως λύση του προβλήματος. Και αφού δεν μπορούν να μας διώξουν, αυξάνουν το κόστος παραμονής μας! Το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε ενδεχομένως να ισοδυναμεί με εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας. Σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει το είχε …προβλέψει ο κ. Παπανδρέου την εποχή της παντοδυναμίας του! Ο Ρέσλερ, επομένως, μπορεί απλώς να …προλειαίνει το έδαφος!

Όμως, ανεξαρτήτως όλων αυτών, το γεγονός και μόνο οτι συζητείται η ιδέα δείχνει ο,τι η Ελλάδα θεωρείται περίπου ως μια τριτοκοσμική χώρα, υπό καθεστώς υποτέλειας.

Θα ρωτήσετε, μια χώρα που στηρίζεται στον εξωτερικό δανεισμό για να επιβιώσει, δεν έχει και πολλά περιθώρια ελιγμών. Προσπαθεί να τα βρεί με τους δανειστές της.

Αυτή ήταν η …θεωρία Παπανδρέου για την Ελλάδα. Τότε που όργωνε την υφήλιο και μας …διαφήμιζε ως διεφθαρμένους. Η σημερινή εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, εν πολλοίς, είναι δημιούργημα του κ. Παπανδρέου. Στα δικά του λόγια και επιχειρήματα στηρίχθηκαν και στηρίζονται ακόμα! Ας μη διαμαρτυρόμαστε.

Όμως, και ο κ. Παπαδήμος, δεν νομίζω να δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί. Προφανώς και εικόνα της χώρας δεν βελτιώνεται δραματικά μέσα σε δυο μήνες, άλλα ποιά είναι η δική του συνεισφορά; Τα ίδια δεν μας έκαναν και με τον κ. Παπανδρέου;

Πολύ φοβούμαι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου εξεμέτρησε το βίο της. Η κατάσταση δεν θ’ αλλάξει. Ακόμα και αν ο κ. Παπαδήμος παραμείνει μέχρι να λήξει ο βίος αυτής της Βουλής, θα πορευόμαστε έτσι. Εν μέσω εκβιασμών και απειλών.

Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και ειλικρινή συζήτηση γιατί φτάσαμε εδώ. Μια πειστική απάντηση στην ερώτηση με ποιό σχέδιο θα βγούμε από την κρίση.

Και μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, αποφασισμένη να προστατέψει την αξιοπρέπεια της χώρας, για να την παραδώσει αλώβητη στους αγέννητους.

Διαφορετικά, απλώς χάνουμε χρόνο και επιδεινώνουμε τη θέση μας…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου