Με καθυστέρηση λόγω καταιγίδας ο Αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα

Written By mati team on 6 Ιαν 2012 | 15:26


Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες , μπορεί να προκάλεσαν προβλήματα, αλλά τελικά δεν εμπόδισαν να πραγματοποιηθεί και φέτος ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα.

Οι Τρικαλινοί είχαν κατακλύσει ασφυκτικά τις δύο πεζογέφυρες της πόλης άλλα και τις όχθες του Ληθαίου ποταμού, άλλα μια καταρρακτώδη βροχή που ξεκίνησε 15 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και η φήμη ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τελετή οδήγησε το πλήθος να αποχωρήσει από τον χώρο.

Ωστόσο, μετά από 45 λεπτά και αφού υποχώρησε η καταιγίδα, στο σημείο, έφθασε η θρησκευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο και πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη του Δήμαρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, Αντιδημαρχών, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων απόντων των Βουλευτών και λιγοστού κόσμου.
Παρά το δριμύ ψύχος και φέτος, υπήρξαν 6 τολμηροί που βούτηξαν στα νερά του ποταμού για να ανασύρουν τον Σταυρό.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του κ.κ Αλέξιου.από το trikalanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου