Η νύχτα των ρεκόρ στο 61ο All Star Game του NBA!

Written By Ανώνυμος on 27 Φεβ 2012 | 14:12

Σε ένα από τα πιο αξέχαστα All Star Game όλων των εποχών εξελίχθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο αγώνας ανάμεσα στους επίλεκτους της Δύσης και της Ανατολής, που έληξε με δραματική νίκη, 152-149, των πρώτων.

Ήταν ένας αγώνας γεμάτος ρεκόρ αυτός στο Ορλάντο, καθώς ο Κόμπε Μπράιαντ έγινε ο κορυφαίος σε σύνολο πόντων (271) στην ιστορία των All Star Game, σκοράροντας 27 και ξεπερνώντας τον ένα και μοναδικό Μάικλ Τζόρνταν.


Παρόλα αυτά, ο Κόμπε έφυγε από το γήπεδο ζαλισμένος, αδυνατώντας να κάνει δηλώσεις, έπειτα από ένα σκληρό, αντιαθλητικό φάουλ που του έκανε ο Ντουέιν Ουέιντ στην τρίτη περίοδο και παρά το οποίο ο σούπερ σταρ των Λέικερς συνέχισε, αιμορραγώντας, να αγωνίζεται!

MVP αναδείχθηκε ο Κέβιν Ντουράντ της Δύσης με 36 πόντους. Ο άσος των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ χρειαζόταν μόλις άλλους έξι πόντους για να καταρρίψει το ρεκόρ του Ουίλτ Τσάμπερλέιν (42 π.), αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς πέτυχε επίσης 36 πόντους και ισοφάρισε το ρεκόρ του Μαρκ Πράις με 6/8 τρίποντα, αλλά έμεινε δυσαρεστημένος στο τέλος, με την ήττα της ομάδας του.

Ο συμπαίκτης του στους Μαϊάμι Χιτ, Ντουέιν Ουέιντ, έγινε ο τρίτος παίκτης που σημειώνει triple-double σε αγώνα All Star. Πρώτος στην ιστορία που το πέτυχε ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν και δεύτερος ο ΛεΜπρον Τζέιμς πέρυσι στο Λος 'Αντζελες.

Φέτος, ο Ντουέιν Ουέιντ πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ για την Ανατολή στο γήπεδο των Ορλάντο Μάτζικ.

Στη δεύτερη περίοδο πέτυχε τους 17 από τους 21 πόντους του ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, προερχόμενος από τον πάγκο, για να οργανώσει το παιχνίδι της Δύσης.

Ο θεαματικός Μπλέικ Γκρίφιν των Κλίπερς είχε συνεισφορά 22 πόντων και οκτώ ριμπάουντ, ενώ 17 πρόσθεσε ο νικητής του φετινού διαγωνισμού τριπόντων, Κέβιν Λαβ.

Για την Ανατολή, μετά τους ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, διακρίθηκαν οι Ντερόν Ουίλιαμς (20 π.) και Ντέρικ Ρόουζ (14 π.).

Οι 301 πόντοι που σκόραραν οι δυο ομάδες στο «Amway Center» του Ορλάντο αποτελούν νέο ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία των All Star Game.

Το 61ο κατά σειρά All Star Game ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξή του, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και λίγο έλλειψε να οδηγηθεί σε παράταση.

Η Δύση προηγήθηκε με 88-69 στο ημίχρονο, αλλά η Ανατολή αντέδρασε στο β' μέρος, μείωσε σε 138-130 με σερί 12-0 και το φινάλε... σήκωσε τους φιλάθλους από τις θέσεις τους. Ένα κλέψιμο του Ντερόν Ουίλιαμς είχε ως αποτέλεσμα το 148-147.

Λίγο αργότερα, με μία βολή του Μπράιαντ η Δύση έκανε το 151-149, ο Ουίλιαμς αστόχησε σε τρίποντο, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Γκρίφιν με μία εύστοχη βολή.

Ο Ουέιντ αστόχησε σε προσπάθεια για τρεις πόντους στην εκπνοή για την Ανατολή.

ΔΥΣΗ: Ντουράντ 36 (3), Γκρίφιν 22 (1), Μπάινουμ, Μπράιαντ 27 (2), Νοβίτσκι 7, Ουέστμπρουκ 21 (1), Λαβ 17 (2), Πάρκερ 6, Γκασόλ Μαρκ 4, Όλντριτζ 4, Νας.
ΑΝΑΤΟΛΗ: 'Αντονι 19, Τζέιμς 36 (6), Χάουαρντ 9, Ουέιντ 24, Ρόουζ 14 (2), Ντενγκ, Χίμπερτ 3, Ρόντο 2, Πιρς 3 (1), Μπος 7 (1), Ιγκουοντάλα 12, Ουίλιαμς 20 (4).




από το protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου