"Καθόλου τυχαίο που φωνάζουν κλέφτες τους Έλληνες βουλευτές"

Written By Ανώνυμος on 8 Φεβ 2012 | 15:40

Με έντονη κριτική διάθεση, ο Ζαν Κατρεμέ της Liberation δίνει δίκιο στους πολίτες που φωνάζουν "κλέφτες" τους Έλληνες βουλευτές, παρουσιάζοντας τις αμοιβές τους και τα προνόμια που έχουν για να στηρίξει τη θέση του.

Επισημαίνοντας πως οι βουλευτές στη χώρα μας είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη, αναφέρεται αναλυτικά στον μισθό τους, τις επιπλέον αποζημιώσεις που παίρνουν αλλά και τα προνόμια που έχουν λόγω αξιώματος.


Με αναφορά σε στοιχεία από το πόθεν έσχες των βουλευτών που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες βδομάδες στο διαδίκτυο, σημειώνει ότι πολλοί δεν δείχνουν ιδιαίτερα εύποροι, αλλά παραδόξως έχουν εύπορους συγγενείς ή συζύγους.

Στέκεται μάλιστα με ιδιαίτερη αναφορά στους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑ.Ο.Σ., του ΚΚΕ και του ΔΗΣΥ, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Με μεγάλη έκπληξη καταγράφει πως οι Έλληνες βουλευτές "αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους, ενώ αντίθετα δε διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους" και παραθέτει τις αμοιβές των συναδέλφων τους σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Ειδικά για τους τελευταίους σημειώνει ότι λαμβάνουν μισθό 7.688 ευρώ.

"Δεν είναι σύμπτωση που οι Έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν "κλέφτες" περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος", καταλήγει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

από το news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου