Οι Γερμανοί εγείρουν ζήτημα πολεμικών επανορθώσεων εναντίον της Ελλάδας;

Written By Ανώνυμος on 22 Φεβ 2012 | 11:57

Ζήσαμε για να το δούμε και αυτό. Μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης εναντίον της Ιταλίας για το Δίστομο οι Γερμανοί σκέπτονται πολύ σοβαρά να εγείρουν ζήτημα πολεμικών επανορθώσεων εναντίον της Ελλάδας προσφεύγοντας αυτή τη φορά αυτοί στη Δικαιοσύνη!

Σύμφωνα με πληροφορίες μερικά γεγονότα στα οποία σκοπεύουν να σταθούν είναι:


- Το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά που είχε ως αποτέλεσμα την ταπείνωση των δυνάμεων του Άξονα και τον εξαναγκασμό της Wermacht για διεξαγωγή επιχειρήσεων στον Ελλαδικό χώρο.

- Η άμυνα στα οχυρά της γραμμής Μεταξά όπως το Ρούπελ και το Λίσε, η οποία καθυστέρησε σημαντικά την είσοδο και προέλασή τους στη χώρα αναγκάζοντάς τους να εισέλθουν μέσω Γιουγκοσλαβίας.

- Η μάχη της Κρήτης όπου σύμφωνα με στοιχεία των Γερμανών, είχαν 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους, 2.594 τραυματίες, ενώ έχασαν 370 αεροπλάνα ενώ σύμφωνα με συμμαχικούς υπολογισμούς, οι γερμανικές απώλειες ξεπέρασαν τις 16.000.

- Η παράνομη φυγάδευση Ελλήνων και Βρετανών μέσω ψαρόβαρκων με σκοπό την επιβίβασή τους σε συμμαχικά υποβρύχια.

- Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου το Σεπτέμβριο του 1942 η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον προβληματικό ανεφοδιασμό των γερμανικών στρατευμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει το δίκαιο των Γερμανών και δηλώνει έτοιμη να αναγνωρίσει τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος.



Φυσικά όλα τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν… για την ώρα. Ήταν απλώς ένα ταξίδι του νου σκεπτόμενος μεταξύ άλλων την απόφαση της Χάγης, τα διαρκή “απαιτούμε” των Γερμανών και τα ΝΑΙ τα δικά μας.

Παράλογο; Ναι.

Απίθανο όμως;

από το freepen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου