Που πάνε τα λεφτά που μας ... δανείζουν ;

Written By Unknown on 17 Φεβ 2012 | 12:32Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της δανείζονται;
Ποια είναι η πραγματικότητα για τα λεφτά που μας δανείζουν;

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στην The Telegraph , ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάνα αναφέρει ότι από το κάθε ευρώ που δανείζεται η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας .

Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων , όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανι
σμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που δανείζεται και προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) .
Αξίζει να αναφέρουμε ότι κλείνοντας το σχόλιο του ο Χάναν αναφέρει ότι γι άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους . Μάλλον μεγάλο δίκιο έχει.

Δείτε το γράφημα που απεικονίζει που πάνε τα λεφτά που δανείζουν στην Ελλάδα:άλλη μία εξίσου ενδιαφέρουσα άποψη...


Πού πάνε τα 8 δισ. της «πολυπόθητης» έκτης δόσης; Πώς θα διατεθούν τα χρήματα που περιμέναμε διακαώς;Το που θα διατεθούν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε με την έκτη δόση περιγράφεται γλαφυρότατα στο παρακάτω κείμενο:

«Μας τα έχουνε κάνει τετράγωνα σαν του Πικάσο εδώ και τρεις μήνες για την 6η δόση από το ΔΝΤ. Ότι και καλά καταστρεφόμαστε αν δεν στήσουμε πισινό για να πάρουμε αυτά τα λεφτά.
Έτσι δεν λένε όλοι οι απατεώνες συνειδητά;

Ξέρετε πού θα πάνε αυτά τα 8 δισ. της 6ης δόσης; Δήθεν δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν τα πάρουμε, όμως από πού προκύπτει αυτό; Μάλλον από πουθενά. Άλλοι είναι που καίγονται για να πάρει η Ελλάδα τα 8 δισ. κι όχι, βέβαια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που απειλούνται καθημερινά από τα κόμματα και από τα ΜΜΕ.

Πώς θα γίνει, λοιπόν, η μοιρασιά των 8 δισ. που δήθεν τόσο πολύ ανάγκη έχει η Μπανάνεν-Λαντ Ελλάδα; Έχουμε και λέμε:

Το 40% από την 6η δόση θα πάει σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, όπως και σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες για παλιά χρωστούμενα.

Το 18% θα πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!!

Το 23% θα πάει σε ελληνικές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα – πατσαβούρες. Μην τυχόν και χάσουνε κανένα σεντ οι τραπεζίτες και δεν μπορούνε να κοιμηθούνε τα παλικάρια.

Και μόνο το 19% θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, που με τη σειρά του, λογικά, θα τα δώσει εδώ κι εκεί, αφού χρωστάει και της Μιχαλούς στο εγχώριο μέτωπο. Ποιοι μισθοί και ποιες συντάξεις τώρα; Πλάκα κάνουμε;

Δηλαδή, από την 6η δόση των 8 δισ., ούτε καν το 1/5 αφορά το ελληνικό δημόσιο. Μόνο 1.55 δισ. ευρώ! Κι αυτά σιγά μην είναι για μισθούς και συντάξεις. Λες και δεν έχει άλλες εκκρεμότητες το ελληνικό κράτος ή λες και δεν μας παίρνει ένα κάρο λεφτά από χαράτσια.

Τα άλλα 6.5 δισ., λοιπόν, μην τα είδατε… Ούτε που θα έρθουν στην Ελλάδα ποτέ, έστω και σαν έγγραφα. Ούτε καν σαν νούμερα στο χαρτί δεν θα φτάσουν ως εδώ. Και μιλάμε για το 81%!!! Θα επιστρέψουν κατευθείαν σε αυτούς που μας τα δίνουνε… Από τη μια τσέπη θα βγει το ποσό και στην άλλη θα μπει.

Και για να το κάνουμε λιανά να τελειώνουμε, γιατί έχουμε χαθεί στην αριθμολογία. Όλα αυτά τα μέτρα που σου φορτώνουνε και θα σου φορτώσουνε με τον πιο εμετικό και φασιστικό τρόπο όλα αυτά τα κοράκια, έγιναν και θα γίνονται για τον έναν και μοναδικό λόγο: Να μη χάσει ούτε ένα σεντ ούτε ένας τραπεζίτης. Τελεία και παύλα.

Και κάτι ακόμα. Αν θα μείνουμε ή, όχι στο ευρώ, αν θα πάμε στο ευρώ 2ης ταχύτητας ή, αν θα μας γυρίσουν σε ένα καθαρά εθνικό νόμισμα, δεν εξαρτάται ούτε από το αν θα είμαστε καλά παιδιά, ούτε από το αν θα είμαστε κακά παιδιά, ούτε από το αν θα πάρουμε μια 6η ή, 26η δόση. Αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με κάτι απ’ αυτά, δεν έχουν σχέση καν με την Ελλάδα.

Τέτοιες αποφάσεις δεν επηρεάζονται στο παραμικρό απ’ όλα αυτά, δεν τις επηρεάζει καν αν είσαι πλούσιος Βορράς ή φτωχός Νότος. Είναι αποφάσεις που θα παρθούν για άλλους λόγους και στη στιγμή που θα εξυπηρεί αυτούς ακριβώς τους λόγους.

Άντε και καλά κρασιά! ....... ».

Τα σχόλια, δικά σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου