"Κλέφτες" βουλευτές ορίζουν τις τύχες των Ελλήνων

Written By Ανώνυμος on 12 Φεβ 2012 | 15:55

"Οι Έλληνες βουλευτές αποφασίζουν σήμερα το βράδυ για τις τύχες των Ελλήνων. Αποφασίζουν εάν θα ψηφίσουν τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα ή θα πουν το μεγάλο όχι. Μπορούν όμως να καταλάβουν τις θυσίες του λαού αφού οι ίδιοι απολαμβάνουν τις υψηλότερες αποδοχές στον δημόσιο τομέα;".

Αυτό αναρωτιέται σε άρθρο του ο Guillaume Guichard της Γαλλικής Le Figaro.


Ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι διαδηλωτές στους δρόμους τους αποκαλούν "Κλέφτες! Κλέφτες!".

Οι Έλληνες κατηγορούν τους αντιπροσώπους τους στο κοινοβούλιο ότι ενώ κάνουν θυσίες, αυτοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν όλα τα βουλευτικά προνόμια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γάλλος αρθρογράφος είναι ακατανόητο πως οι βουλευτές εν μέσω κρίσης δεν δέχτηκαν μείωση των μισθών τους και συγκεκριμένα, μειώσεις κατά 10% για το 2011.

Τα δώρα - αγκάθια

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι θεωρητικά οι βουλευτές έχουν προχωρήσει σε κάποιες θυσίες. "Καταργήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός τους, όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες".

Τα άρθρο συνεχίζει: "Τον περασμένο Ιούλιο, μάλιστα μειώθηκε η αποζημίωση τους στα 150 ευρώ από τα 245 που ήταν πριν, όταν παίρνουν μέρος σε μια από τις 34 κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Μετά από τις μειώσεις και τις παρακρατήσεις υπολογίζεται ότι ο μισθός τους είναι καθαρά 3375 ευρώ το μήνα κατά μέσω όρο.

Ο μισθός των Ελλήνων βουλευτών ανέρχεται σήμερα σε 8.221 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ενός Γάλλου είναι 5189,17 ευρώ.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός του Ελληνικού Κοινοβούλιου είναι 34,2 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, συμπεριλαμβανομένων μπόνους και άλλων αποζημιώσεων.

Το συμπέρασμα είναι ότι μετά από δύο χρόνια Μνημονίου οι βουλευτές εξακολουθούν να είναι από τους προνομιούχους του δημοσίου.

Εισοδηματικές ανισότητες

Ο αρθρογράφος σχολιάζει ακόμα και τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ένας στους δέκα βουλευτές κέρδισε περισσότερα από 9.000 ευρώ το μήνα, ενώ υπάρχει και μερίδα βουλευτών που δηλώνουν ότι κερδίζουν περισσότερα από 33.000 ευρώ.

Καταλήγοντας, σχολιάζει τα περιουσιακά στοιχεία των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός, από την πλευρά του, δήλωσε για το 2009, εισόδημα 131.085 ευρώ. Παράλληλα, διατηρεί τέσσερα ακίνητα και έχει 81.328 στην τράπεζα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε 271.769 ευρώ, 15 ακίνητα και 312.125 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Και τέλος, ο ακροδεξιό ηγέτη Γιώργος Καρατζαφέρης, ένας από τους πλουσιότερους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δήλωσε 274.074 ευρώ, ενώ διατηρεί 21ακίνητα.

Στέφανος Νικήτας στο news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου