Στέρεψαν από πετρέλαιο τα απορριμματοφόρα της Φαρκαδόνας με αποτέλεσμα να μην γίνει τη χθεσινή ημέρα η αποκομιδή των σκουπιδιών

Written By Ανώνυμος on 6 Μαρ 2012 | 12:41

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή η οποία προχώρησε στην απευθείας ανάθεση για να λυθούν τα προβλήματα .
Στο προσκήνιο βρέθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα του πετρελαίου στο Δήμο Φαρκαδόνας....
Η λήξη της σύμβασης Δήμου – πρατηριούχου-ων της περιοχής αποτέλεσε την αφορμή να στερέψουν από το περασμένο Σαββατοκύριακο τα οχήματα με αποτέλεσμα τη χθεσινή ημέρα να μην κινηθούν για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Το πρόβλημα, αναμφίβολα έχει πολλές διαστάσεις. Μια από αυτές είναι ότι με τη λήξη της σύμβασης ο Δήμος Φαρκαδόνας θα μπορούσε να ξεκινήσει το διαγωνισμό για τη προμήθεια πετρελαίου για την κίνηση των οχημάτων.
Δυστυχώς οι πρατηριούχοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στους διαγωνισμούς από την άποψη ότι κυριαρχούν καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των οφειλών. Κάτι τέτοιο συνέβη και τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να μην κινηθούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
Για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης επί του ζητήματος συνεδρίασε χθες το μεσημέρι εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φαρκαδόνας.
Το θέμα εξετάστηκε από όλες τις πτυχές και όπως αποφασίστηκε, εξαιτίας του κατ’ επείγοντος, θα γίνει απευθείας ανάθεση για ένα μήνα. Έτσι από σήμερα θα ξεκινήσει η προμήθεια του πετρελαίου και η κίνηση των οχημάτων.
Κατά την συνεδρίαση ο λόγος περιστράφηκε και γύρω από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των πρατηριούχων, γεγονός που βάζει εμπόδια στην εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρά τις διαδικασίες, έτσι ώστε σε διάστημα 20 ημερών να καταβάλλονται τα οφειλόμενα στους προμηθευτές.
Έτσι λοιπόν το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα ξεκινήσει προσπάθειες να έρθει σε επαφή με πρατηριούχους από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου προκειμένου να εξευρεθούν ένας πρατηριούχος σε κάθε περιοχή που θα προμηθεύει το Δήμο με πετρέλαιο.
Στόχος του Δήμου είναι να μειωθεί η υπερκατανάλωση πετρελαίου, μέρους ποσοτήτων που ξοδεύονται στους δρόμους κατά την μετακίνηση των οχημάτων για την λήψη του καυσίμου από τα πρατήρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου