Hackers: Το iPhone πιο ασφαλές από το Android

Written By oramatistis on 18 Ιαν 2011 | 11:00

Σύμφωνα με πολύ γνωστή εταιρεία ασφάλειας πληροφορικής τα «έξυπνα» τηλέφωνα (smartphones)που χρησιμοποιούν Android είναι πιο ευάλωτα σε επιθέσεις hacking σε σύγκριση με τα iPhone.

Το γεγονός αυτό δικαιολογείται, καθώς το Android είναι open source (ανοιχτού κώδικα) και ένας hacker μπορεί πιο εύκολα να κατανοήσει την υπάρχουσα αρχιτεκτονική και τον πηγαίο κώδικα. Επιπλέον θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Apple έχει επιστήσει αρκετά την προσοχή της σε θέματα ασφάλειας, καθώς πολλοί ηλεκτρονικοί ιοί είναι ακατόρθωτο να διαπεράσουν την ασφάλεια του iPhone. Ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα του iPhone είναι ότι όλες οι εφαρμογές που προέρχονται από το AppStore, πρώτα ελέγχονται και στη συνέχεια δίνεται έγκριση για να κυκλοφορήσουν.

Από την άλλη πλευρά το Android αναμένεται να δημιουργήσει το δικό του Android apps store μέσω της Amazon. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει επιπλέον ασφάλεια.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα smartphones γίνονται οι αγαπημένοι στόχοι των hackers, καθώς χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από στελέχη επιχειρήσεων. Εάν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας τότε η διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων είναι αναπόφευκτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου