Bastards go home

Written By Oratios on 11 Φεβ 2011 | 21:28


Απαράδεκτη επίθεση στους απεργούς από τον κο Τόμσεν (mr. Blue eyes) και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Απαίτησαν να ξεπουλήσουμε τη μισή Ελλάδα (ΤΤ, ΟΠΑΠ,ΔΕΗ, λιμάνια) και κατηγόρησαν τις κοινωνικές ομάδες για τις αντιδράσεις τους, τη στιγμή που η ζωή των Ελλήνων πολιτών έχει γίνει όχι μόνο γκρίζα, αλλά κατάμαυρη.

Αχαρακτήριστη η συμπεριφορά των μελών της τρόικα, οι οποίοι αφού παραδέχτηκαν εμμέσως πλην σαφώς πως η οικονομική πολιτική που μας υπέδειξαν απέτυχε παταγωδώς, ζήτησαν επιπλέον να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, αλλά άσκησαν και κριτική στις κοινωνικές ομάδες αναφέροντας πως είναι «απαράδεκτα τα προνόμια των κοινωνικών ομάδων που απεργούν»...

Θέλουν να τα πουλήσουμε όλα

Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015 εξήγγειλαν οι επικεφαλής της τρόικα, κύριοι Σερβάς Ντερούζ, ΠόουλΤόμσεν και Κλάους Μαζούχ παρουσιάζοντας τα βασικά συμπεράσματα από την αποστολή τους στην Ελλάδα για την τρίτη επανεξέταση.


Παράλληλα, μιλώντας από την Αίγλη Ζαππείου, έδωσαν το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 15 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι υπερβολικά αργή.

Από το παραπάνω συνεπάγεται πως θα μπει πωλητήριο σε μερίδια της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ, του ΤΤ, αλλά και πιθανότατα λιμανιών αφού εξ αρχής τα ονόματά τους ακούστηκαν ως τα πιο πιθανά σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να αντληθούν τα απαιτούμενα έσοδα.

Οι δανειστές μας όπως φαίνεται διαπίστωσαν καθυστερήσεις στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πώληση μέρους της δημόσιας περιουσίας και πλέον σκληραίνουν τη στάση τους.


Εκτός των παραπάνω έκαναν λόγο για μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, ενώ συμπλήρωσαν πως δε θα επιβληθούν νέοι φόροι.

H νέα δόση των 15 δισ. ευρώ θα πρέπει πλέον να εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Eυρωζώνης καθώς και από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Η χώρα έχει λάβει μέχρι στιγμής δάνεια ύψους 38 δισ. ευρώ.

Πάντως εντύπωση προκαλεί, πως παρά το γεγονός η Τρόικα, ιδιαίτερα σήμερα έκαναν σαφή πολιτική παρέμβαση, η κυβέρνηση σιωπά, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει ανέβει ...στα κεραμίδια ακούγοντας τους τροικανούς.

Μήπως τελικά έχουμε ξεπουληθεί και δεν μας το χουν πει;;;


newsday

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου