Βομβάρδισαν την Τρίπολη, φόβοι για δεκάδες νεκρούς! – Φήμες πως ο Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα

Written By Homosapien on 21 Φεβ 2011 | 20:27

Χάος και πανικός στην πρωτεύουσα της Λιβύης, με αυτόπτες μάρτυρες να καταγγέλλουν στο Αλ Τζαζίρα πως στρατιωτικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τους διαδηλωτές!

Την ίδια ώρα, εντείνεται η φημολογία πως ο Μοαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα και κατευθύνεται στη Βενεζουέλα, φήμη όμως που διαψεύδει η κυβέρνηση του Καράκας!


Οι πρώτες πληροφορίες από τις σημερινές διαδηλώσεις στην Τρίπολη αναφέρουν πως δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο, νωρίτερα, για τουλάχιστον 61 νεκρούς στις σημερινές διαδηλώσεις, μόνο στην Τρίπολη! Οι φόβοι για λουτρό αίματος γίνονται όλο και οι έντονοι, καθώς ο Καντάφι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Λίβυο ηγέτη να έχει εγκαταλείψει τη χώρα με προορισμό τη Βενεζουέλα. Η πληροφορία προήλθε από τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ. Όμως η κυβέρνηση του Καράκας διαψεύδει και κάνεις δεν είναι σε θέσει να διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές, αφού ξένοι δημοσιογράφοι δεν υπάρχουν στη Λιβύη!

Η Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχει ήδη περάσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών, μετά τις αυτομολήσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του στρατού.

Εκτός από την Βεγγάζη, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), πολλές άλλες πόλεις όπως το Τομπρούκ στα ανατολικά, καθώς και η Μιζουράτα, Χομς, Ταρχούνα, Ζέιτεν, Ζαουΐα, Ζουάρα, που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα, έχουν πέσει στα χέρια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Συγκεχυμένες είναι και οι πληροφορίες αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των νεκρών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών. Η FIDH έκανε λόγο για 300 με 400 νεκρούς, ενώ το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 233.

«Αυτομόλησαν» στη Μάλτα!

Δυο πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης, με δύο χειριστές το καθένα και δύο πολιτικά ελικόπτερα που μεταφέρουν συνολικά επτά άτομα, έφθασαν αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Δευτέρας στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαλέτας.

Τα δύο αεροσκάφη αναχώρησαν από τη στρατιωτική βάση στη Βεγγάζη, η οποία έχει καταληφθεί από διαδηλωτές, σύμφωνα με τους τέσσερις επιβαίνοντες. Οι πιλότοι της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας ζήτησαν να ανεφοδιαστούν σε καύσιμα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αρχές της Μάλτας, τα δύο ελικόπτερα είχαν λάβει άδεια προσγείωσης στη Βαλέτα, αλλά δεν είχαν άδεια εξόδου από τον εναέριο χώρο της Λιβύης. Οι επτά επιβαίνοντες σε αυτά δήλωσαν ότι είναι Γάλλοι, αλλά μόνον ένας εξ αυτών είχε διαβατήριο. Εργάζονταν, είπαν, σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη Βεγγάζη και ζήτησαν την προστασία των αρχών της Μάλτας.

Όλοι κρατούνται στο αεροδρόμιο.


Φάτουα εξέγερσης

Θρησκευτικό διάταγμα με το οποίο καλεί τους Μουσουλμάνους να εξεγερθούν εναντίον της ηγεσίας της Λιβύης εξέδωσε το Δίκτυο των Ελεύθερων Ουλεμάδων της Λιβύης, ενώ ζητά και την απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών που έχουν φυλακιστεί.

Στο Δίκτυο μετέχουν περισσότεροι από 50 μουσουλμάνοι λόγιοι, που τόνισαν ότι η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της "έχουν επιδείξει απόλυτη αλαζονική ατιμωρησία και συνεχίζουν, με μεγαλύτερη ένταση, τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας".

 Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου