Όταν μιλάει ο Μαρινάκης...ή ΚΑΤΜΑΡ

Written By Creatore on 21 Φεβ 2011 | 20:31



Σάββατο: «Διδάξαμε αρχές, το ποδόσφαιρο κέρδισε και όλα τα παιδάκια να γίνουν Ολυμπιακοί»

«Επειδή σήμερα, ειπώθηκαν πάρα πολλά, η υποδοχή του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη ήταν υποδειγματική σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν… παρών,  σύμφωνα με τους ίδιους τους παράγοντες του Παναθηναϊκού. Διδάξαμε αρχές και δείξαμε ότι είμαστε υπεράνω και έχουμε κάνει πολύ μεγάλο αγώνα κατά της βίας στα γήπεδα. Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στο Καραϊσκάκη χωρίς κανένα πρόβλημα, ήμουν κι εγώ παρόντας και πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε.
Στο παιχνίδι είδαμε φάσεις, γκολ και από εκεί και πέρα, όταν έληξε το ματς, κατέβηκα να συγχαρώ τους παίκτες μου. Μου λένε ότι υπήρξαν γεγονότα με παίκτες του ΠΑΟ. Οταν είδα τον κ. Σισέ στα αποδυτήρια, δεν τον είδα τον κ. Σισέ να υποφέρει. Είδα τον κ. Σισέ να λέει ότι θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Αν θέλει να φύγει, χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει. Ολα τα άλλα είναι μικρότητες. Ήταν μια πεντακάθαρη νίκη,  και θεωρώ ότι η ομάδα μου θα έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο να προηγείται με 3-0 και το τελικό σκορ ήταν 2-1.
Παρακολουθώ τον Ολυμπιακό από 8 ετών και το σημερινό το χάρηκα γιατί είναι ιδιαίτερο να κερδίζεις στο 91'. Θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο το σκορ. Ολα τα άλλα που συζητιούνται είναι δικαιολογίες για μια ομάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την ακούσετε.
Επίσης, θέλω να σας πω το εξής. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε στον Ολυμπιακό, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για τη βία στα γήπεδα. Έχετε δει ότι μέχρι σήμερα και στο Καραϊσκάκη και στις διάφορες εκδρομές του Ολυμπιακού στην επαρχεία, είτε στην Κρήτη, είστε στο Ηράκλειο, είτε στον Βόλο, είτε στην Καβάλα, οι οπαδοί μας είχαν υποδειγματική συμπεριφορά. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σήμερα, αν οι Παναθηναϊκοί έχουν να πουν ότι μπήκαν φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο, νομίζω φυσιολογικό είναι για μια ομάδα που είναι στο +10 και παίρνει το πρωτάθλημα, να μπουν και 5 φίλαθλοι μέσα για να πανηγυρίσουν. Δεν έχω δει φιλάθλους του Ολυμπιακού να επιτίθενται σε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Εάν τα δω αργότερα ή αύριο στο βίντεο, τα καταδικάζω. Πρέπει να μάθουμε σε αυτό τον τόπο να λέμε μια καλή κουβέντα για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός όταν αξίζει να είναι πρωταθλητής, και όχι συνέχεια δικαιολογίες.
Επίσης, εκτός από τη βία στα γήπεδα, έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ο κάθε γονιός θέλει το παιδί του να πηγαίνει σχολείο έχοντας αυτοπεποίθηση και αγάπη για τα σπορ. Πιστεύω ότι τα παιδιά των Ολυμπιακών και αυτοπεποίθηση έχουν και χαρά έχουν κάθε Δευτέρα που πηγαίνουν στα γήπεδα. Οπότε, όσο πιο πολλά παιδιά γίνουν Ολυμπιακοί τόσο πιο χαρούμενα θα είναι. Σας ευχαριστώ!»

Μετά από μια τέτοια τοποθέτηση, η φίλαθλη γνώμη πίστεψε ότι ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει ολοκληρώσει τις σκέψεις του, όμως αποδείχθηκε ότι δεν είχε πει όλα όσα ήθελε κι έτσι επέστρεψε με νέο… χτύπημα!
 
Κυριακή: «Δεν έχει χτυπηθεί από κανέναν ο Σισέ»
 
Μπορώ να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις αισθανόμαστε αδικημένοι από τα σφυρίγματα του κ.  Καλόπουλου, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και επεισόδια. Εννοώ ότι είδαμε κι εμείς πολλές ανάποδες αποφάσεις. Από εκεί και πέρα το γκολ του Ολυμπιακού ήταν πεντακάθαρο. Για του γκολ του Παναθηναϊκού που ακυρώθηκε υπάρχουν διάφορες απόψεις.  Μπορεί να το δεις σαν κανονικό ή μπορείς να το δεις και σαν αντικανονικό. Αν τυχόν υπάρχει ανθρώπινο λάθος, θα πρέπει να το καταδικάσουμε, όπως και στα τα άλλα 92 λεπτά. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είναι 3-0 μπροστά στο σκορ. Που υπάρχει δηλαδή αλλοίωση αποτελέσματος;"
«Οι Παναθηναϊκοί δεν επιτρέπεται να μιλούν για διαιτησία. Ούτε τη φετινή χρονιά. Αν βρίσκονται πίσω με 10 βαθμούς, βρίσκονται καθαρά εκεί γιατί η διαιτησία τους έχει ευνοήσει σε πολλά παιχνίδια. Ακόμη και στο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο είδε όλη η Ελλάδα πως κέρδισε: με την αποβολή του Αβραάμ και το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής από τα 45 μέτρα κι ενώ δεν έβλεπε τη φάση».
Όταν ρωτήθηκε για το αίτημα του Δημήτρη Γόντικα, που τον κάλεσε να παραιτηθεί από την προεδρεία της SuperLeague: «Μπορεί να το θέσει επίσημα κι από εκεί και πέρα υπάρχουν οι κανονισμοί λειτουργίας. Το αν θα πρέπει να μείνω ή να φύγω θα το κρίνουν οι άλλοι πρόεδροι. Όλα αυτά γίνονται για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βλέπουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο. Ο κ. Γόντικας  προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει δικαιολογίες για το -10. Αυτό είναι όλο.
Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο κι αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Πρέπει να μάθουμε σε αυτόν τον τρόπο να μη βρίσκουμε δικαιολογίες, ειδικά όταν ο αντίπαλος βρίσκεται 10 βαθμούς μπροστά. Υπήρχαν αρκετοί παρατηρητές, ας περιμένουμε να δούμε τι θα γράψουν».
Για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη: «Η αποστολή του Παναθηναϊκού απόλαυσε μια υποδοχή, που δεν έχει απολαύσει άλλη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρέθηκα στα αποδυτήρια και δεν έχει να πει κανείς τίποτα.
Δεν έχω δει κάποιο περιστατικό που να χτυπάνε οπαδοί του Ολυμπιακού παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν δω κάτι τέτοιο θα το καταδικάσω. Αυτά που έγιναν στα αποδυτήρια ήταν πρωτοφανή. Βγήκαν πέντε παίκτες από το πούλμαν γύρισαν στα αποδυτήρια τρέχοντας, ψάχνοντας να βρουν τον Τοροσίδη που ήταν μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην αίθουσα του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβριζαν και άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες.
Από εκεί και πέρα όταν βρέθηκα εκεί τους είπα τέλειωσε το παιχνίδι κι ότι είναι ώρα να φύγουν. Κάτι που επανέλαβα 2-3 φορές. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, άρχισαν να φωνάζουν κι έλεγαν διάφορα τα οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταφέρουμε με λεπτομέρειες».
Για τον Σισέ: «Δεν έχει χτυπηθεί από κανέναν οπαδό κι όλα αυτά που λέει είναι δικαιολογίες».
Για τη βία: «Καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις. Βέβαια μου κάνει εντύπωση ότι δεν συζητάει κανείς τι έχει ο Ολυμπιακός από την αρχή του πρωταθλήματος. Έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για τη βία. Δεν έχει συμβεί το παραμικρό, ούτε στο γήπεδο, ούτε στις εκδρομές. Δεν ακούσαμε κανέναν από σας να τα λέει αυτά. Το μόνο που λέτε αν οπαδοί έχουν χτυπήσει παίκτες. Αν δούμε πλάνα ή φωτογραφίες θα το καταδικάσουμε. Αλλά δεν έχουμε δει μέχρι τώρα».

Δύο μέρες μετά τον αγώνα, ο κ. Μαρινάκης φαίνεται πως κατάφερε να δει πλάνα ή τις φωτογραφίες για τις οποίες μιλούσε όλη η Ελλάδα επί 48 ώρες, επιχειρώντας μια… αναδίπλωση που θα ζήλευε ακόμα κι ο Ιωάννης Μελισανίδης.

Δευτέρα: «Έκανα λάθος»
«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν κρύφτηκα ποτέ. Στις δύσκολες στιγμές της ομάδας μας ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Ο στόχος μου ήταν και παραμένει διπλός, να επανέλθει ο Ολυμπιακός στην κορυφή και να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν 6 μήνες μόλις μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, να επιχειρούν κάποιοι να μου χρεώσουν όλα τα κακώς κείμενα.
Το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κατέβηκα στα αποδυτήρια να συγχαρώ την ομάδα μου. Στη συνέχεια έκανα δηλώσεις, οι οποίες έγιναν κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση και χωρίς να έχω ακόμη πλήρη εικόνα, κακώς, για το τι συνέβη μετά τη λήξη του αγώνα.
Οι δηλώσεις μου αυτές ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ. Όπως έκανα μέχρι τώρα, αναλαμβάνω τις ατομικές μου ευθύνες. Καλώ άμεσα τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού σε συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε κοινά σημεία, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προβούμε σε κοινή ανακοίνωση».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου