Ο Βασιλιάς "αγκάλιασε" τον θείο Όσκαρ

Written By Black Hole on 28 Φεβ 2011 | 08:46


"Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ" ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΝΙΑ. ΚΟΛΙΝ ΦΕΡΘ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙ ΠΟΡΤΜΑΝ ΤΑ ΟΣΚΑΡ Ά ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ. ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΤΟ ΌΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
06:49 Ο Λόγος του Βασιλιά του Τομ Χούπερ, κέρδισε τέσσερα Όσκαρ -τα τρία σε βασικές κατηγορίες. Βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και Α' Ανδρικού Ρόλου. Δυστυχώς, ο Κυνόδοντας δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το οποίο απέσπασε το In a better world από τη Δανία.
Συνολικά, ο Λόγος του Βασιλιά κέρδισε τέσσερα Όσκαρ σε βασικές κατηγορίες (ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού και πρωτότυπου σεναρίου), αλλά και το Inception είναι από τους νικητές αφού κατάφερε να αποσπάσει τέσσερα βραβεία, με τρία ακολουθεί το Social Network.

Από δύο Όσκαρ απέσπασαν τα The Fighter, Toy Story 3 και Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
Tο In A Better World κέρδισε την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, αλλά και το φαβορί Biutiful του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
06:33 Όσκαρ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ από τα χέρια του Steven Spielberg στον "ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ" (The King's Speech)
06:28 Όσκαρ Α ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ στον Κόλιν Φερθ για την ερμηνεία του στην ταινία "Ο Λόγος του Βασιλιά"(The King’s Speech)

06:20 Όσκαρ Ά ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ στην Νάταλι Πόρτμαν για την ερμηνεία της στην ταινία "Μαύρος Κύκνος" (black swan)

06:06 Όσκαρ σκηνοθεσίας στον Τομ Χούπερ για τον "ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ" (The King’s Speech)

05:45 Όσκαρ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ στην ταινία "Toy story 3" και το τραγούδι "We belong together"

05:38 Όσκαρ ΜΟΝΤΑΖ στην ταινία "The social network"
05:35 Όσκαρ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΕ στην ταινία "Inception"
05:25 Όσκαρ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ στο "Inside Job".

05:12 Το βραβείο καλύτερου ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ απέσπασε το "Strangers No More", ενώ το "God of Love" αναδείχθηκε καλύτερη ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ.
05:02 Όσκαρ ΜΑΚΙΓΙΑΖ στο "Ο λυκάνθρωπος" (the wolfman) και Όσκαρ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΟΥ στο "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" (Alice in wonderland)
04:52 Όσκαρ ΉΧΟΥ αλλά και ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΕΦΕ απέσπασε το "Inception"
04:47 Όσκαρ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ στους Τρεντ Ρεζνορ & Αττικους Ρος για το "The Social Network"
04:33 Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ στον Κρίστιαν Μπεϊλ για την ερμηνεία του στο "The fighter"

04:29 ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ στο "Ίσως, αύριο!" (in a better world) – Δανία. Δεν κατάφερε ο Κυνόδοντας να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

04:13 Όσκαρ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ο Άαρον Σόρκιν στο "The social network" και ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ο Ντέιβιντ Σάιντλερ "Ο λόγος του βασιλιά" (The king’s speech)
04:05 Όσκαρ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ στο "The lost thing" και ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ στο "TOY STORY 3"

03:58  Το όσκαρ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ πήρε η Μελίσσα Λιο για το "The fighter"
03:50 Δόθηκαν τα 2 πρώτα όσκαρ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ στο "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" (Alice in wonderland) και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο "Inception"

03:40 Η τελετή ξεκίνησε. Με ένα χιουμοριστικό βιντεάκι και ένα «ταξίδι στου μυαλού» παρόμοιο με εκείνο του Inception στις υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας ξεκίνησαν την παρουσίαση της τελετής απονομής οι Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέιμς Φράνκο.

03:25 Βρισκόμαστε μόλις λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η τελετή απονομής των βραβείων και ένας-ένας οι σταρ κατέφτασαν στο Kodak Theater, φορώντας εντυπωσιακές δημιουργίες. Κόκκινο και μοβ ήταν τα χρώματα που κυριάρχησαν στο κόκκινο χαλί.
Σάντρα Μπούλοκ, Αν Χάθαγουεϊ, Τζένιφερ Χάντσον επέλεξαν το κόκκινο χρώμα, ενώ μοβ ήταν επιλογή της Νάταλι Πόρτμαν, της Σκάρλετ Γιόχανσον, της Μίλα Κούνις και της Κέιτ Μπλάνσετ (οι δύο τελευταίες διάλεξαν βιολετί δημιουργίες).

02:45 «Πώς έχει αλλάξει η ζωή σας;» ρώτησε δημοσιογράφος τον Κόλιν Φερθ, κατά την είσοδο του δεύτερου στο Kodak Theater. Εκείνος έσπευσε να απαντήσει: «Αυτή δεν είναι η ζωή μου. Αυτή είναι απλά μια ακόμα εμπειρία». Και έπειτα έσπευσε να μιλήσει σε Ιταλίδα δημοσιογράφο -σε άπταιστα ιταλικά.

Για πρώτη φορά, η Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών καθιέρωσε εκτός από το κόκκινο χαλί, και ένα «μαύρο»: πρόκειται για την «σύντομη οδό» στην αίθουσα της απονομής για όσους σταρ δεν επιθυμούν να δώσουν δεκάδες συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους που στέκονται στο κόκκινο χαλί. Το δρόμο αυτόν επέλεξαν η Χέιλ Μπέρι και ο Τζέσε Άιζενμπεργκ.
02:20 Ένας-ένας οι σταρ φτάνουν στο Kodak Theater, φορώντας εντυπωσιακές δημιουργίες. Στο κόκκινο χαλί έχουν περπατήσει η Χέιλ Μπέρι, η υποψήφια Α' γυναικείου ρόλου Μισέλ Γουίλιαμς, η Κέιτ Μπλάνσετ, o Τζέφρι Ρας, o Τζέσι Αϊζενμπεργκ του Social Network και οι υποψήφιες για Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου, Μελίσα Λίο και Χάιλι Στάινφελντ. Η δεύτερη είναι -μόλις στα 14 της- φαβορί για το βραβείο για την ερμηνεία της στο Αληθινό Θράσος, σε μια κατηγορία που ευνοεί τις εκπλήξεις.

Στο κόκκινο χαλί και η απούσα της κατηγορίας, Μίλα Κούνις, ντυμένη με ένα εντυπωσιακό βιολετί φόρεμα. Βιολετί επέλεξε και η Κέιτ Μπλάνσετ.

Στο Kodak Theater έφτασε ο σκηνοθέτης του Κυνόδοντα Γιώργος Λάνθιμος μαζί με την Αριάν Λαμπέντ και την πρωταγωνίστρια της ταινίας, Αγγελική Παπούλια. Στην απονομή και ο Άρον Ράλστον, ο ορειβάτης που ενέπνευσε την ιστορία της ταινίας 127 Ώρες.

02:00 Ξεκίνησε η παρέλαση των αστέρων από το πασίγνωστο κόκκινο χαλί της εισόδου του Kodak theatre η 83η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, ουσιατικά μόλις ξεκίνησε. Λαμπερές παρουσίες σε τουαλέτες και κομψοί κύριοι με σμόκιν δίνουν έναν ξεχωριστό, όσο και επίσημο, τόνο στην "παγκόσμια" βραδιά του κινηματογράφου. όπως είναι φυσικό η αγωνία κορυφώνεται όχι μόνο για τους συμμετέχοντες, αλλά και για όλους τους σινεφίλ του πλανήτη. Αυξάνεται η αγωνία για τον Κυνόδοντα, την ώρα που ο Λόγος του Βασιλιά και το Social Network αναμένεται να κονταροχτυπηθούν σε αρκετές κατηγορίες.
 
Όπως είναι φυσικό αγωνία υπάρχει και στη χώρα μας αφού ο «δικός» μας Γιώργος Λάνθιμος, αρκετά χρόνια μετά από τον Μιχάλη Κακογιάννη, όχι μόνο θα περπατήσει πάνω στο κόκκινο χαλί που έχει στρωθεί στην είσοδο του Kodak theatre, αλλά, θέλουμε να πιστεύουμε πως διεκδικεί με αρκετές πιθανότητες, το χρυσό αγαλματίδιο με τον Κυνόδοντα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου