Ένταση στο Δημαρχείο Τρικάλων από εξαγριωμένους Μεγαλοχωρίτες

Written By Ανώνυμος on 11 Φεβ 2011 | 09:07

Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι του Μεγαλοχωρίου, απαίτησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα για να διαμαρτυρηθούν για την στάση του τελευταίου να εισηγείται στο ΤΕΙ Λάρισας, την στέγαση των ΤΕΙ Τρικάλων στο κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου.

«Λάδι στην φωτιά», έριξε ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Σπανός, που εξαγρίωσε τους κατοίκους, λέγοντας «αργήσατε να έρθετε, πήρε απόφαση σήμερα το ΤΕΙ Λάρισας και το κτήριο θα το πάρουν τα ΤΕΙ», κάτι που δεν ισχύει…

Οι κάτοικοι άρχισαν να φωνάζουν, ο Δήμαρχος αρνούνταν να τους δει αρχικά, μερικοί από αυτούς έψαχναν την Αντιδήμαρχο Παιδείας Βάσω Κάκλα που ευτυχώς για αυτήν δεν την βρήκανε και έστειλαν σαφέστατο μήνυμα στην Δημοτική Αρχή «να μην διανοηθεί να “αγγίξει” το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου»….

Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι η παρουσία του ΤΕΙ στο Μεγαλοχώρι θα αναπτύξει οικονομικά την περιοχή με τους κατοίκους να αναρωτιούνται για ποια ανάπτυξη γίνεται λόγος όταν οι περισσότεροι είναι αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr όταν διαμαρτυρήθηκε καθηγητής του σχολείου ο Δήμαρχος του ζήτησε να περάσει έξω, με τον καθηγητή να ζητά να έρθει στο δημαρχείο η κα Κάκλα η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες έχει προτείνει οι μαθητές που είναι από τον πρώην Δήμο Εστιαιώτιδας και πηγαίνουν στο σχολείο Μεγαλοχωρίου να μεταφερθούν στο 2ο και 8ο Γυμνάσιο Τρικάλων και όσοι μαθητές είναι από άλλους δήμους γειτονικούς και πηγαίνουν στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου να μεταφερθούν στο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας.

Αυτό έχει εξοργίσει τους κατοίκους οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν την κατηγορία του κ. Λάππα ότι υποκινούνται από τους καθηγητές του Γυμνασίου λέγοντας πως «μόνοι μας διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου