Η χαμένη τιμή της ΕΛ.ΑΣ.

Written By Oratios on 9 Φεβ 2011 | 12:07


Η Αστυνομία ηττήθηκε κατά κράτος από τον Παλαιοκώστα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι, αν τον συλλάβει, θα είναι από καθαρή τύχη. Κι αυτό γιατί ο ίδιος θα έχει βαρεθεί να κρύβεται. Το θέμα, όμως, είναι γιατί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Θυμόμαστε όλοι την... πατάτα με τη νεαρή Γερμανίδα και το παρελθόν της... μητέρας της με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τώρα, η ίδια η ηγεσία μας ενημερώνει ότι ο Παλαιοκώστας κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τον θανάσιμο τραυματισμό του υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Βασιλάκη.

Το αποτύπωμα το είχαν από την πρώτη στιγμή. Γιατί περίμεναν 8 μήνες για να το ανακοινώσουν;

Και γιατί, όταν κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν κάποιες αναφορές, το διέψευδαν κατηγορηματικά;

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.

Την περασμένη Κυριακή, ο Παλαιοκώστας είχε ξεφύγει από τους αστυνομικούς, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών. Κι αποφάσισαν γι αυτό τον λόγο να... τον κρεμάσουν στα μανταλάκια των περιπτέρων;

Αλλά είναι πράγματι αυτός ο αποστολέας του πακέτου βόμβα;;;

Μπορεί κάποιος να πιστέψει πια την Αστυνομία, μετά από το φιάσκο που διαδέχεται το ένα το άλλο;

-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ-

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το απόγευμα για τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Αποτύπωμα του διαβόητου δραπέτη βρέθηκε στον παγιδευμένο φάκελο, που εξερράγη στο υπουργείο, αλλά και στο μαύρο Audi που εντόπισαν την Κυριακή οι αστυνομικοί μετά από συμπλοκή, που είχε ως αποτέλεσμα έναν τραυματία αστυνομικό, στη
Λειβαδιά.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παλαιοκώστας σχετίζεται με τη δολοφονία του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από έκρηξη παγιδευμένου δέματος।











Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ένταλμα Συλλήψεως σε βάρος του ήδη καταζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλειου του Λεωνίδα – Ηλία και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, ετών 45, εκδόθηκε σήμερα (08.02.2011) από τον 13ο Ανακριτή Αθηνών. Με βάση το ένταλμα συλλήψεως κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.

Η υπόθεση αφορά το θανάσιμο τραυματισμό, το βράδυ της 24.06.2010, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη, Υπασπιστή του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Αποτύπωμα του Παλαιοκώστα Βασιλείου βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε Υπουργό.
Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι, αποτύπωματα του παραπάνω καταζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλειου βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, που εγκαταλείφθηκε προχθές (06.02.2011) το μεσημέρι έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη και πυροβολισμούς με πολεμικό τυφέκιο κατά Αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός Αστυνομικού. Η εξερεύνηση του αυτοκινήτου και των αντικειμένων που εγκαταλείφθηκαν σ΄αυτό συνεχίζονται. Σχετικό είναι το από 06.02.2011 Δελτίο Τύπου της Α.Δ. Βοιωτίας.

Η προανάκριση για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

Οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τον παραπάνω καταζητούμενο παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι έρευνες

Στις 24 Ιουνίου γίνεται η επίθεση, με παγιδευμένο φάκελο, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε κείμενο που εστάλη στις 10 Ιουλίου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» υπάρχουν αναφορές στον τρόπο συσκευασίας και αποστολής του δέματος. Έφερε, μάλιστα, την υπογραφή «Θανάσης Κλάρας», το πραγματικό όνομα δηλαδή του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη οργάνωση.

Να σημειώσουμε εδώ πως το μόνο που μπόρεσαν και περιέσωσαν οι αστυνομικοί από τη βόμβα στο υπουργείο, ήταν ένα μικρό αποτύπωμα από τον φάκελο, το οποίο, όταν εξετάστηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον διαβόητο δραπέτη, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Κάποια στιγμή, κάποιος τηλεφωνεί στην Αντιτρομοκρατική και αναφέρει πως στα 940 μέτρα, στους πρόποδες του Τυμφρηστού, στην Ευρυτανία, υπάρχει ένα χωριό που ονομάζεται Κορυσχάδες. Στο συγκεκριμένο χωριό υπάρχει ένα μνημείο αγωνιστών του ΕΛΑΣ.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε τους είπε, μάλιστα, να πάνε στο μνημείο και να κοιτάξουν στο βιβλίο των επισκεπτών για να δουν πως κάποιος από τους επισκέπτες έχει υπογράψει με το όνομα Αθανάσιος Κλάρας. Το όνομα, δηλαδή, που αναφερόταν στο κείμενο που εστάλη στην Ελευθεροτυπία.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής επισκέπτεται το χώρο και, κοιτάζοντας το βιβλίο των επισκεπτών, διαπιστώνει πως όντως κάποιος είχε υπογράψει με το όνομα Αθανάσιος Κλάρας.

Συνέκριναν, λοιπόν, τον γραφικό χαρακτήρα στο βιβλίο με αυτόν που έγραφε τον αποστολέα για την αποστολή του μοιραίου δέματος στο υπουργείο και διαπίστωσαν πως ήταν ο ίδιος.

Από την παραπάνω ιστορία, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάλαβαν πως πίσω από το μοιραίο δέμα βρίσκεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας।


newsday

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου