Τελικά, η Ντόρα θέλει ή όχι συνεργασία με τη ΝΔ; Πάντως, θέλει απολύσεις στο Δημόσιο…

Written By Homosapien on 3 Φεβ 2011 | 12:25

Τελικά, η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει ή όχι να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά; Μόλις προχθές, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟ, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο, κάνοντας λόγο για “συνεργασία βάσει προγραμματικών συμφωνιών”. Όμως, σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε, πάντως, υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ενώ για τη τη θετική της στάση σε σειρά νομοθετημάτων που προωθεί η κυβέρνηση σχολίασε ότι «δεν είναι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ». Σχολιάζοντας την πολιτική της Ν.Δ. είπε ότι το κόμμα εφαρμόζει μια πολιτική του “στρογγυλού” λόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η Ν.Δ είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, ωστόσο εμφανίσθηκε βέβαιη ότι στις όποιες εκλογές το κόμμα της θα κάνει την έκπληξη.
Δήλωσε ότι είναι θετική στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ενώ κληθείσα να σχολιάσει το νομοσχέδιο για τις μεταφορές είπε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα το υπερψηφίσει στη Βουλή.
Χαρακτήρισε παράλογη την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, υποστηρίζοντας πως πρώτα θα έπρεπε να καταπολεμήσει το φαινόμενο των “τσαμπατζήδων” και να προχωρήσει σε άλλα μέτρα προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα. Εμφανίσθηκε επικριτική κατά του κινήματος “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” λέγοντας πως δεν έχει λογική.
Ακόμη τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα από μηδενική βάση, υποστηρίζοντας πως δεν έχει πρόβλημα για απολύσεις αρκεί αυτές να είναι απολύτως τεκμηριωμένες, ενώ αναφερόμενη στον ιδιωτικό τομέα είπε ότι αυτός είναι που χρειάζεται πραγματική στήριξη καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 200 χιλιάδες απολυμένοι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου