Φουλ επίθεση από ΠΑΟ! Αυτά αποφασίστηκαν στο συμβούλιο

Written By Homosapien on 21 Φεβ 2011 | 20:03

Μετά από δύο ώρες (17:15μμ-19:15μμ) ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, απ' το οποίο απουσίαζαν ο Νικόλας Πατέρας (έλειπε στο εξωτερικό και τον εκπροσώπησε ο Αντώνης Αντωνιάδης), ο Ανδρέας Βγενόπουλος, που τον εκπροσώπησαν οι Μάνος Μαυροκουκουλάκης και Μαίρη Λομβάρδου και ο Γιώργος Νίκας. Πρεμιέρα στο Δ.Σ. έκανε ο Μίμης Δομάζος που θα εκπροσωπεί τον Μιχάλη Ζολώτα. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε το παρών, αλλά αποχώρησε στις 18:15μμ.

Οι πράσινοι αποφάσισαν να στείλουν πλήρη φάκελο στην ΕΠΟ, με οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες κλπ.) με τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, το οποίο κατόπιν θα κοινοποιηθεί στην UEFA, υπό μορφή καταγγελίας. Επίσης αποφασίστηκε να απαιτηθεί η οριστική διαγραφή όχι μόνο των τριών διαιτητών (Καλόπουλος, Τρύφωνας, Σαραϊδάρης), αλλά και του τέταρτου διαιτητή και του παρατηρητή της αναμέτρησης. Επίσης έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται να δεχθούν τη συγγνώμη του Βαγγέλη Μαρινάκη και ούτε να συναντηθούν μαζί του, όπως ο τελυταίος ζήτησε με ανακοίνωσή του πριν λίγη ώρα. Αντιθέτως θα προχωρήσουν σε πρόταση μομφής στην Σούπερ Λίγκα εναντίον του προέδρου της διοργανώτριας αρχής. Παράλληλα, ο Τζίγκερ με γραπτή του δήλωση ανέφερε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο επέστρεψε στο παρελθόν..

Η δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη:
"Η φαρσοκωμωδία του Ελληνικού ποδοσφαίρου καλά κρατεί. Η απόπειρα εξυγίανσης του ελληνικού πρωταθλήματος με τη δημιουργία της superleague με θυσίες (αγωνιστικές και οικονομικές) ήταν ένα μικρό και ελπιδοφόρο διάλειμμα. Δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο επέστρεψε δριμύτερο στο παρελθόν.

«Eπιφανείς» παράγοντες αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο υπό το πρίσμα προσωπικών συμφερόντων και τυφλού οπαδισμού αδιαφορώντας για τη γενικότερη εικόνα του αθλήματος και τον ρόλο τους σε αυτό. H συστηματική και μεθοδική αυτή αποδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκαλεί τον φίλαθλο κόσμο και την ελληνική κοινωνία.

H στάση και οι θέσεις μου απέναντι στη βία και στο παρασκήνιο είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Μάλιστα, κατά καιρούς έχω επικριθεί και γίνει αποδέκτης ειρωνικών σχολίων για τις ενέργειες και την στάση μου αυτή.

Για μία ακόμη φορά, θα ακούσουμε για βαθιές τομές, παραδειγματικές τιμωρίες και ότι πρέπει όλοι να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι δεδομένη και λυπηρή. Αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα έως εδώ είναι υπεύθυνοι και ας τα αντιμετωπίσουν. Ας μην παριστάνουν λοιπόν τους έκπληκτους κάθε φορά που βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις".

Αυτά αποφασίστηκαν στο συμβούλιο
Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας ήταν ο πρώτος που έκανε δηλώσεις γνωστοποιώντας τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο των πρασίνων. Αναλυτικά:

1) Υπάρχει από το ΔΣ η έκφραση συγχαρητηρίων στους παίκτες μας, που τους θεωρούμε ηθικούς νικητές.

2) Έχουμε απαιτήσει την οριστική διαγραφή των διαιτητών, του παρατηρητή και του τέταρτου.

3) Θα σταλεί ένας πλήρης φάκελος στην ΕΠΟ, που θα περιλαμβάνει όλο το υλικό, που θα κοινοποιηθεί στην UEFA για να επιληφθεί του θέματος.

4) Θα συγκληθεί ΔΣ της Σούπερ Λίγκας για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου της.

5) Θα καταθέσουμε σύντομα προτάσεις για το ποδόσφαιρο, με τη συνεργασία άλλων ΠΑΕ που έχουν δηλώσει πρόθεση να συμμετέχουν.

6) Ξεκίνησαν οι ποινικές διαδικασίες σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο.

7) Όλο το ΔΣ, αλλά και οι παίκτες μας κάνουν έκκληση στον κόσμο να είναι συνολικά στο γήπεδο στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Είναι οι ηθικοί νικητές και αξίζουν την αναγνώριση από τους φιλάθλους μας".

Πόρτα σε Μαρινάκη
Παράλληλα, ο Δημήτρης Γόντικας, τόνισε πως οι πράσινοι δεν αποδέχονται την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη σε διάλογο, λέγοντας: "Κυκλοφόρησε κάποια ανακοίνωση του κυρίου Μαρινάκη. Θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση με νεότερη ανακοίνωση δική μας, αλλά δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση και απορούμε γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη η επιτροπή φιλάθλου ιδιότητας. Αν δεν επιληφθούν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, το ΔΣ της ΠΑΕ θα επανεξετάσει σύντομα τη στάση μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Θ. Γιαννακόπουλος: Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος να παίζει με τον ΠΑΟ
Μετά τον Δημήτρη Γόντικα, δηλώσεις έκανε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει πυγμή. Εχει 103 χρόνια ιστορία. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος να παίζει με το σύλλογο. Πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να ψηφίζει νόμους και να μην τους εφαρμόζει. Το ίδιο έγινε και στο μπάσκετ, όπου άργησε η τιμωρία για κάποιους μήνες και όταν βγήκε προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ".

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου