1,2 εκατ. Έλληνες δεν θα έχουν δουλειά

Written By Black Hole on 25 Μαρ 2011 | 12:14

Όταν η ίδια η υπουργός Εργασίας προβλέπει το ποσοστό της ανεργίας να φτάσει το 18% το 2011, όταν πριν μερικούς μήνες έκαναν λόγο στην κυβέρνηση για 15%, τότε πράγματι υπάρχει μέγα πρόβλημα. Η αρμόδια για να βρίσκει στον κόσμο δουλειά δηλώνει ότι η ανεργία θα απογειωθεί και κανείς δε λέει τίποτε. Κανείς δεν βγάζει στην… ανεργία αυτούς που κυβερνούν.


Αφότου η κ. Λ. Κατσέλη έφαγε το γιουχάρισμα της ημέρα (ευτυχώς γι’ αυτήν δεν έπεσαν γιαούρτια στο ταγεράκι) άρχισε τις προβλέψεις της σα να μη συμβαίνει τίποτε. Είναι βαθύτερη η κρίση και άλλες τέτοιες δικαιολογίες είπε ενώ άρχισε να αραδιάζει σειρά προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης. Με τόσα προγράμματα που έχουν υποσχεθεί η ανεργία έπρεπε να πέσει κάτω από το 5%.


Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι ακόμη και αυτά τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι είναι η πραγματικότητα.


Στη Βουλή την Τετάρτη το απόγευμα ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ, Σ. Ρομπόλης, είπε ότι η πραγματική ανεργία το 2010 έφτασε το 20% και για το 2011 θα ανέβει στο 22%, δηλαδή περί τους 1,2 εκατ. Έλληνες δεν θα έχουν δουλειά.


Φταίει μόνο η κρίση στην αγορά, θα αναρωτηθεί κανείς ή μήπως έπρεπε και η κυβέρνηση να κάνει κάποιες κινήσεις;


Το ερώτημα έρχεται να συνδυαστεί με τις δήθεν εντολές στις τράπεζες να δώσουν ρευστό στην αγορά, πράγμα που δεν κάνουν με αποτέλεσμα να κλείνουν επιχειρήσεις. Από την άλλη, τα φορολογικά βάρη που έριξε στις πλάτες των μικρομεσαίων η κυβέρνηση, έφεραν απολύσεις και ανεργία.


Και στο βάθος δεν υπάρχει αναλαμπή, αφού η κυβέρνηση επιμένει στο δικό της δρόμο. Λιτότητα χωρίς ανάπτυξη. Πώς να μη φτάσει η ανεργία στο 22%;
antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου