Δυναμώνει το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Written By Homosapien on 15 Μαρ 2011 | 09:31




Πανελλαδική κινητοποίηση στις 27 του μήνα, ατομικές και συλλογικές δράσεις, όπως και επέκταση του Κινήματος και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας αποφάσισαν χθες από τα Τρίκαλα, μέλη όλων των κινημάτων «Δεν πληρώνω». Ήταν ένα πανελλαδικό συνέδριο όλων των κινημάτων «δεν πληρώνω» από κάθε γωνιά της χώρας που κράτησε πέντε ώρες. Συμμετείχαν πάνω από 20 κινήσεις και επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων, των αυξήσεων στα εισιτήρια, της ακρίβειας κ.λπ. από την Πελοπόννησο μέχρι τα Γιάννενα και τη Μακεδονία. Συμμετείχαν επίσης πολλοί φορείς, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι κ.λπ. από Τρίκαλα και Καρδίτσα.
Ο κ. Σταμόπουλος
Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του Κινήματος και δικηγόρος κ. Χρήστος Σταμόπουλος, στις 27 Μαρτίου αποφασίστηκε πανελλαδική κινητοποίηση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπου θα ανοίξουν όλα τα διόδια της χώρας. Επίσης αποφασίστηκε ακόμα σε ψήφισμα που θα εκδοθεί, να τονίζεται , σε ατομικό επίπεδο, ότι συνεχίζεται ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων, όπως και ότι δεν θα καταβάλλεται σε καθημερινή βάση το αντίτιμο στα διόδια. Επίσης προβλέπονται συλλογικές δράσεις κυρίως στα κεντρικά διόδια, όπως ενημερωτικές ημερίδες, ενώ αποφασίστηκε τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σταμόπουλο, να διευρυνθεί το Κίνημα, και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Όπως είναι οι τράπεζες, οι εφορίες αλλά και οι ΔΕΚΟ. Η επόμενη 5η Πανελλαδική Συνέλευση του Κινήματος Κατά των Διοδίων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Θήβα στις 15 Μαϊου.
Εκτιμήθηκε ακόμα ότι το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ένα αυθεντικό μαζικό λαϊκό κίνημα ανυπακοής που δεν κάμπτεται. Αντίθετα, ενδυναμώνεται διαρκώς. Η επαίσχυντη ΄΄τροπολογία Ρέππα΄΄ περί … ΄΄τροχαίας παράβασης΄΄ και προστίμου, που υπαγορεύτηκε στην κυριολεξία από τις εταιρείες, καταργείται κάθε μέρα στην πράξη από χιλιάδες οδηγούς εντελώς νόμιμα. Δεν φοβόμαστε. Η κυβέρνηση μας φοβάται. Αυτή είναι που κολυμπάει μέσα την αυθαιρεσία και τη γενικευμένη ανομία, βλάπτοντας τα συμφέροντα του λαού.
Το Κίνημα διεκδικεί: Να καταγγελθούν υπέρ του Δημοσίου οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες. Να συνεχιστούν τα έργα. Να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας συγκοινωνιών με κοινωνικό έλεγχο. Ανοίγουμε την μπάρα και συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε. Η ατομική ανυπακοή και μη πληρωμή διοδίων στους ιδιώτες πρέπει να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερα. Νόμιμα ο νόμος Ρέππα καθίσταται ανεφάρμοστος στην πράξη, τονίστηκε κατηγορηματικά. 



e-erevna

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου