Να εκπέσει από το αξίωμά του δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας!

Written By Homosapien on 29 Μαρ 2011 | 11:22

Να εκπέσει από το αξίωμά του ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας, με τον συνδυασμό "Δημοτική Ενότητα" (της πλειοψηφίας), Χαρίλαος Γαλάνης, ζητάει από την Δικαιοσύνη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης "Ενότητα και Αγώνας", Αθανάσιος Ζιώγκος.

Στην προσφυγή του στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρικάλων, που θα συζητηθεί στις 8 Απριλίου 2011, ο κ. Ζιώγκος, αναφέρει πως σύμφωνα με τον νόμο για τον "Καλλικράτη", "δεν μπορούν να είναι δημοτικοί σύμβουλοι εκείνοι που είναι από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του δήμου, καθώς και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης" και προσθέτει, "αν οφειλέτης του δήμου ή των νομικών προσώπων εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, οφείλει να εξοφλήσει την οφειλή του έως την ημέρα εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών, "ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος ο κ. Γαλάνης, όχι μόνο δεν προέβη στην εξόφληση των προηγούμενων οφειλών του (προ της εκλογής του) προς την ΔΕΥΑΠΟ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Οιχαλίας), αλλά αρνείται να πληρώσει και τις μετέπειτα οφειλές του (που δημιουργήθηκαν μετά την εκλογή του).
Ο κ. Ζιώγκος αναλύοντας την οφειλή αναφέρει το συνολικό ποσό των 1.717,85 ευρώ, το οποίο προήλθε από για τις χρονικές περιόδους: Β' τετράμηνο 2007-Β' εξάμηνο 2010, 569,89 ευρώ, από ένα υδρόμετρο. Για την ίδια περίοδο, από άλλο υδρόμετρο 668,61 ευρώ. Για τρίτο υδρόμετρο και για την ίδια χρονική περίοδο, 479,35 ευρώ.
"Αν και έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές, ο κ. Γαλάνης δεν εξόφλησε τον λογαριασμό του", δηλώνει ο κ. Ζιώγκος, αναφέροντας πως τελευταία ειδοποίηση ήταν στις 13/01/2011.

proinoslogosnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου