Εξορθολογισμό λειτουργιών και “νοικοκύρεμα” των οικονομικών

Written By Homosapien on 26 Μαρ 2011 | 17:45

Τον εξορθολογισμό των λειτουργιών του δήμου Φαρκαδόνας και το "νοικοκύρεμα" των οικονομικών θέτει ως βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής ο δήμαρχος Κώστας Οικονόμου.
"Αναμένουμε την απογραφή έως το τέλος του τρέχοντα μήνα, ώστε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα οικονομικά μεγέθη και τις οφειλές μας, για να προβούμε στον κατάλληλο σχεδιασμό εξορθολογισμού, δηλώνει ο κ. Οικονόμου, ο οποίος όμως αποφεύγει να αναφέρει αριθμούς για το ύψος των χρεών, σημειώνοντας πως "πάγια τακτική του είναι να έχει τα στοιχεία στα χέρια του και στην συνέχεια να συμπερασματολογεί και να λαμβάνει αποφάσεις".

"Δεν θα κατασκευάσουμε φαραωνικά έργα, αλλά, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και υπό το πρίσμα της οικονομικής κατάστασης που βιώνει ο τόπος, θα προχωρήσουμε σε δράσεις ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών μας", τονίζει ο κ. Οικονόμου και συμπληρώνει πως ένας από τους κύριους στόχους είναι η χρηστή και αποδοτική διοίκηση του νέου δήμου Φαρκαδόνας.
"Στο τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη εικόνα του Δήμου μας και τι "κληρονομήσαμε" από τους Καποδιστριακούς και θα προχωρήσουμε στην ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, ενταγμένων στην προσπάθεια εξορθολογισμού των υπηρεσιών", αναφέρει ο κ. Οικονόμου.
Εξάλλου, ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως ο δήμος Φαρκαδόνας εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε παροχή διατροφής κατ' οίκον σε ηλικιωμένους με οικονομική στενότητα, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, κάτι που προβλέπεται και από την σχετική νομοθεσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου