Και οι κατσικες βγηκαν στους δρομους!!!!!

Written By gravedigger on 1 Μαρ 2011 | 12:32


Αμέριμνες βόλτες μέσα στην… εθνική οδό Ρόδου- Λίνδου έκαναν γύρω στα 30 μεγαλόσωμα κατσίκια, αδιαφορώντας για τον πανικό που προκαλούσαν στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι αναγκάζοντας όπως- όπως να κόψουν ταχύτητα για να μην χτυπήσουν κάποιο από αυτά!

Το αδέσποτο κοπάδι εισέβαλε ανενόχλητο στα παρτέρια του δρόμου και τους κήπους των σπιτιών, τρώγοντας ό,τι… τρωγόταν και προκαλώντας αρκετές ζημιές! Και δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε την εμφάνισή του, με την διαφορά ότι αυτή τη φορά η… εξόρμηση για φαγητό έγινε υπό το φως του ήλιου κι έτσι δεν κινδύνευσαν οι επιβάτες των διερχόμενων αυτοκινήτων, όπως είχε γίνει στο παρελθόν!

* Πάλι στη Ρόδο, η… πείνα έριξε σε περιπέτειες ένα αρσενικό ελάφι dama-dama που προσπαθώντας να μασουλήσει τα φυλλώματα στην περιοχή του Λαχανιά κοντά στο φράγμα του Γενναδίου, πιάστηκαν τα κέρατά του σε δίχτυα ελιάς με αποτέλεσμα να παγιδευτεί! Για καλή του τύχη, το αντιλήφθηκαν δυο κυνηγοί οι οποίοι έσπευσαν να το απελευθερώσουν με την βοήθεια θηροφυλάκων που έφτασαν επί τόπου. Μετά από αρκετή ώρα, καθώς το ελάφι ήταν τρομοκρατημένο και αντιστεκόταν, κατάφεραν να κόψουν το δίχτυ με ένα μικρό σουγιά και το τυχερό ελάφι έφυγε καλπάζοντας!

* Αλλά και έξω από τη Λαμία, ένα αγρίμι έζησε δύσκολες στιγμές… Πρόκειται για μια αλεπού που η πείνα της νίκησε την… πονηριά της και ψάχνοντας για τροφή έπεσε μέσα σε μια ασβεστοκάμινο! Στάθηκε τυχερή, καθώς η ασβεστοκάμινος δεν λειτουργεί, αλλά τα ύψους τεσσάρων μέτρων τοιχώματα της δεξαμενής ήταν πολύ ψηλά για να μπορέσει να βγει… Κάποιοι που την είδαν, ειδοποίησαν ένα μέλος του Φιλοζωικού συλλόγου Λαμίας και οργανώθηκε επιχείρηση για την διάσωση της εξαντλημένης και φοβισμένης αλεπουδίτσας. Με τα πολλά, την ανάγκασαν να περάσει από μια τρύπα στη διπλανή δεξαμενή και στην έξοδό της περίμενε κάποιος με ένα τσουβάλι, ο οποίος κατάφερε να την πιάσει και στη συνέχεια να την αφήσει ελεύθερη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου