Ξεκίνησε το απεργιακό …τσουνάμι στην Δημόσια Υγεία των Τρικάλων

Written By Black Hole on 29 Μαρ 2011 | 17:14

Ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο, η ταλαιπωρία ασφαλισμένων του ΙΚΑ Τρικάλων, λόγω 48ωρη απεργίας των Ιατρών του Ασφαλιστικού Ιδρύματος.

Πρόκειται για το απεργιακό μπαράζ στο χώρο της Υγείας που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Σήμερα και αύριο απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ, αύριο, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί ενώ 24ωρη απεργία την Πέμπτη και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ΟΕΝΓΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο, με βασικά αιτήματα «να μη γίνουν περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ, αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν «να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά».
trikalanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου