Κάντε ειρήνη με το φαγητό

Written By Black Hole on 19 Απρ 2011 | 12:06

Τελικά, ενώ τα έχετε προσπαθήσει όλα, αυτή η δίαιτα είναι ο εχθρός από τον οποίο μονίμως χάνετε. Μήπως ήρθε ο καιρός να τα βρείτε με το φαγητό;

Αντί να αλλάξετε αυτά που τρώτε, προσπαθήστε να αλλάξετε τη σχέση σας με το φαγητό. Μήπως όταν είσασταν παιδιά, πήρατε τα λάθος μηνύματα από τη μητέρα σας; Της άρεσε να μαγειρεύει και να τρώει ή μετρούσε τις θερμίδες και πανικοβαλλόταν με ένα επιπλέον κιλό; Τρώγατε με ηρεμία και αγάπη ή με άγχος και εντάσεις; Επαναπροσδιορίστε τη σχέση σας με το φαγητό και όλα θα αλλάξουν άμεσα και χωρίς να το καταλάβετε:


1. το φαγητό μπορεί να είναι ο τρόπος σας να αντισταθείτε σε καταπιεστικές καταστάσεις, ή ο τρόπος σας να εξωτερικεύσετε έναν καταπιεσμένο θυμό. Για να καταλάβετε τι σας συμβαίνει, κρατήστε ένα ημερολόγιο για κάποιες μέρες: πριν φάτε κάτι, γράψτε τι κάνατε πριν το φάτε και πώς ήσασταν ψυχολογικά. Μετά από μερικές μέρες προσπαθήστε να εντοπίσετε τα κοινά σημεία αναφοράς και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

2. μόλις συνειδητοποιήσετε τι είναι αυτό που σας ρίχνει με τα μούτρα στο φαγητό, προσπαθήστε να δημιουργήσετε διαφορετικές αντιδράσεις, όπως μία βόλτα, ένα μπάνιο, ένα σινεμά, λίγο γυμναστήριο.

3. τρώτε κοινωνικά: με την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τους συνεργάτες σας. Αυτή η διαδικασία κάνει το φαγητό πιο ευχάριστο και συγκεκριμένο.

4. Θυμηθείτε: το φαγητό δίνει ενέργεια στο σώμα και χαρίζει ευχαρίστηση. Δεν υπάρχουν κακές τροφές, το φαγητό δεν είναι εχθρός. Βάλτε την ποιότητα και μειώστε την ποσότητα στη ζωή σας και τα αποτελέσματα δεν θα σας απογοητεύσουν.
nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου