Άνθρακες ο “θησαυρός” του κ. Ρέππα για τα διόδια

Written By Black Hole on 14 Απρ 2011 | 10:20

Η «είδηση» είναι ότι ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η δραστική μείωση (έως και 50%) της βάσης υπολογισμού των διοδίων ανά χιλιόμετρο, με στόχο τα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.

Θα προβλέπονται, ακόμη, εκπτωτικές κάρτες για τους συχνούς χρήστες και αναλογική χρέωση με βάση τα διανυόμενα χιλιόμετρα.

Αυτό όμως δεν θα είναι η τελική ρύθμιση, διότι θα πρέπει να συμφωνήσουν οι τράπεζες και οι εργοληπτικές εταιρείες, που ως γνωστόν έχουν τα δικά τους προβλήματα (οι τράπεζες θέλουν νέες δανειακές συμβάσεις). Αν όμως δεν συμφωνήσουν, τότε η κυβέρνηση θα καταθέσει την ρύθμιση ως δική της πρόταση, την οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι άλλες δύο πλευρές αν δέχονται.

Είναι προφανές ότι ούτε οι τράπεζες θα συμφωνήσουν σε μείωση των εσόδων (εδώ πιέζουν τις εταιρείες να ανεβάσουν το επιτόκιο και να αναθεωρήσουν τις συμβάσεις), ούτε οι κατασκευαστικές, που ήδη δέχονται «αμφίπλευρη» πίεση (από κράτος και τράπεζες). Άρα, θα την απορρίψουν και θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα ακριβότερα διόδια!
antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου