"Αυτός είναι ο Έλληνας που κάνει την Ευρώπη να τρέμει"

Written By Homosapien on 3 Ιουν 2012 | 15:09



Έτσι τιτλοφορείται η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο περιοδικό Time, όπου μιλά για την ευρωζώνη και την επιβίωσή της, τη Μέρκελ, το Plan B και την ευθύνη των Ελλήνων...

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και τονίζει ότι δεν αποτελεί επιλογή καθώς κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους Έλληνες χαμηλοεισοδηματίες. Σχετικά με τις δανειακές συμβάσεις και την πιθανότητα να σταματήσει η εκροή χρημάτων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχει την αίσθηση πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ψυχρό πόλεμο με τους δανειστές της, «εννοώντας πως και οι δύο πλευρές μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί και να καταστρέψουν τα πάντα, ξέροντας πως δεν θα υπάρχουν νικητές ύστερα από αυτό. Όλοι χάνουμε».

Όσον αφορά την ευθύνη που έχουν οι Έλληνες για τη σημερινή κατάσταση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη για τη δεινή θέση της χώρας στους πολίτες της. «Οι ανεπάρκειες των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είναι σφάλμα του ελληνικού λαού. Αναγνωρίζω ότι ίσως έχει ευθύνη –που ψήφισε αυτές τις κυβερνήσεις και ότι είμαστε υπεύθυνοι που υπήρξαμε παθητικοί σ’ αυτό το καθεστώς της διαφθοράς και της έλλειψης διαφάνειας...».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου πώς «πουλάει» το δικό του μεταρρυθμιστικό πακέτο στον λαό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι απευθύνεται στον λαό με ειλικρίνεια, ενώ σχετικά με το χειρότερο σενάριο που μπορεί να επικρατήσει υπογράμμισε ότι «θεωρώ αυτούς που κυβέρνησης τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, εγκληματίες». Για τις γελοιογραφίες που απεικονίζουν τη Μέρκελ ως ναζί επισήμανε ότι δεν συμφωνεί «είναι άδικο και πρέπει οπωσδήποτε αυτό να αλλάξει».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, σε ερώτηση αν θα πρέπει η Ελλάδα να στραφεί σε Ρωσία, Κίνα και Ανατολή, ότι δεν είναι αφελής για να πιστεύει «σε εύκολες λύσεις και από μηχανής θεούς, αλλά η χώρα θα έπρεπε να έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, μία ενεργή και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

Την ελπίδα του εξέφρασε για την επιβίωση της ευρωζώνης, καθώς «η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα, ως δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας μεταξύ της Αμερικής και τω ανερχόμενων υπερδυνάμεων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου