Το hacking δεν γίνεται πλέον μόνο για τα λεφτά

Written By Homosapien on 4 Απρ 2011 | 16:55


Η εταιρεία McAfee μαζί με τη SAIC δημοσίευσαν μια έκθεση που υποστηρίζει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πλέον επικεντρώνονται στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας για να αντλήσουν έσοδα από τις επιχειρήσεις. Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξε η εταιρεία Idappcom, η οποία υποστηρίζει ότι οι χάκερς δεν κυνηγούν πλέον απλά τα χρήματα.
Στην αναφορά της Idappom, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CTO Anthony Haywood, η ερευνητική του ομάδα ανέλυσε<…>

τη διαδικτυακή κίνηση των IP διευθύνσεων για τους περασμένους 24 μήνες. Η ομάδα των ειδικών ασφάλειας επιβεβαίωσε τη φανερή μετατόπιση του στόχου των χάκερ, από την άμεση κλοπή χρημάτων σε υβριδικές ή εξελιγμένες επιθέσεις, όπου η βιομηχανική κατασκοπεία και ο επιχειρηματικός εκβιασμός έχουν τον πρώτο λόγο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η συμπίεση του χρόνου της εξέλιξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι οι εγκληματίες του επόμενου έτους θα έχουν σχεδόν σίγουρα αναπτύξει ακόμη πιο εξελιγμένες στρατηγικές για να εξάγουν χρήματα από τις επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτού του συμπεράσματος, ο CTO υποστηρίζει ότι η σημερινή ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων πρέπει να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό για να παρέχει προστασία ενάντια στις αυξανόμενες υβριδικές και πολυμορφικές απειλές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου