10 ενισχυτές του ανοσοποιητικού συστήματος

Written By Ανώνυμος on 2 Μαΐ 2011 | 20:53


1) Πράσινο Τσάι


Περιέχει το αντιοξειδωτικό EGCG μειώνοντας τον κίνδυνο των περισσότερων μορφών καρκίνου. Επίσης ενισχύει την ανάπτυξη εντερικών βακτηρίων. Συγκεκριμένα εμποδίζει την ανάπτυξη των "κακών" βακτηρίων (E. coli, Clostridium, Salmonella) και αφήνει ανεπηρέαστα τα ωφέλιμα βακτήρια.

Τέσσερα φλυτζάνια είναι η ποσότητα για την 

μέγιστη ωφέλεια από το πράσινο τσάϊ..


2) Καυτερές πιπεριές τζίλι.


Οι καυτερές πιπεριές διεγείρουν τον μεταβολισμό, δρουν σαν φυσικό παράγοντα αραίωσης του αίματος και βοηθούν στην έκκριση ενδορφινών. Επιπρόσθετα είναι πλούσιες σε Β-καροτίνη η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο αίμα και καταπολεμά τις μολύνσεις.

Μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Cancer Research έδειξε ότι οι καυτερές πιπεριές έχουν δράση εναντίον του καρκίνου του προστάτη. Ιδανική δοσολογία είναι μισό κουτάλι του γλυκού κάθε μέρα.


3)Ginger

Αντίθετα με την κοινή γνώμη, το Ginger δεν είναι ρίζα αλλά κορμός και διαθέτει πολύ σημαντικά συστατικά για την υγεία μας. Το κορυφαίο από αυτά είναι το gingerol, ένας καταστολέας του καρκίνου και ιδιαιτέρως αυτού του παχέος εντέρου. Όσο περισσότερο το βάζετε στην διατροφή σας τόσο το καλύτερο.

4) Βατόμουρο

Αυτό το φρούτο βοηθάει στην πρόληψη ενός μεγάλου εύρους ασθενειών, από καρκίνο μέχρι καρδιακές παθήσεις. Συνδυαζόμενο με φράουλες και χυμό λεμονιού είναι το απόλυτο όπλο εναντίων των ασθενειών.

5) Κανέλα.

Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την δημιουργία θρόμβων και την ανάπτυξη βακτηριδίων. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Επίσης βοηθάει στην μείωση της κακής χοληστερίνης. Ιδανική ποσότητα είναι ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε μέρα.

6) Γλυκοπατάτες.

Είναι μια από τις ποιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Εκτός από την δράση τους στην μείωση των επιπτώσεων από το παθητικό κάπνισμα και την πρόληψη του διαβήτη, περιέχουν glutathione, ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό. Επίσης βοηθάει στην προστασία από την νόσο του Alzheimer, του Parkinson, του ήπατος, την κυστική ίνωση, του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού. Ιδανική ποσότητα είναι μια γλυκοπατάτα την ημέρα.

7) Ντομάτες.

Η περιεκτικότητα τους σε lycopene βοηθάει στην προστασία από την παραμορφωτική αρθρίτιδα.
8) Σύκα.

Με την περιεκτικότητα τους σε ποτάσιο, μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά, αυτά τα φρούτα βοηθούν στην διατήρηση των σωστών επιπέδων ΡΗ στο σώμα κάνοντας δυσκολότερη την ανάπτυξη παθογένειας. Επιπλέον οι ίνες στα σύκα μπορούν να μειώσουν την ινσουλίνη και τα επίπεδα σακχάρου του αίματος μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου. Προτιμήστε σύκα με μελανό φλοιό.

9) Μανιτάρια (reiki, shiitake, maitake)

Αυτά τα μανιτάρια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτική ergothioneine, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από ανώμαλη ανάπτυξη και αναπαραγωγή. Εν ολίγοις μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

10) Ρόδι.

Ο χυμός από αυτό το βιβλικό φρούτο μειώνει τον κίνδυνο από τις περισσότερες μορφές καρκίνου εξαιτίας μια κατηγορίας πολυφαινολών ονομαζόμενων ellagitannins οι οποίες δίνουν στο φρούτο το χρώμα του. Ποιο συγκεκριμένα μια πρόσφατη μελέτη στο UCLA έδειξε ότι ο χυμός τους καθυστερεί την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη κατά 6 φορές. Ιδανική ποσότητα είναι ένα φλιτζάνι την ημέρα.

by SociaLMagazinE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου