«Πόλεμος» για το νερό στο Κεραμίδι Τρικάλων

Written By Homosapien on 4 Μαΐ 2011 | 16:36

Αναζητούνται 130.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από την διάρρηξη του αντλιοστασίου στο Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας.
Σε πυροσβεστικό ρόλο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης καθώς οι αγρότες της περιοχής στο Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο με κλιμάκιο του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας με αφορμή δύο σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν.



Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το αντλιοστάσιο και υπήρξε ένταση όταν έφτασε το κλιμάκιο του ΓΟΕΒ από την Λάρισα.

Μεταξύ άλλων στο πλευρό των αγροτών ήταν οι αντιδήμαρχοι Φαρκαδόνας κ.κ. Στάμος, Γεωργολόπουλος, Παπακυρίτσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κεραμιδίου κ. Θεοδώρου και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Μπούτας.

Συγκεκριμένα οι αγανακτισμένοι αγρότες ζητούν να κλείσει η πόρτα ώστε να δημιουργηθεί φράγμα για το νερό και να συσσωρευτεί με σκοπό να το αντλήσουν για να ποτίζουν τα χωράφια τους στο Δ.Δ Κεραμιδίου .

Το δεύτερο πρόβλημα που τους απασχολεί είναι το κατεστραμμένο αντλιοστάσιο της περιοχής όπως είχε αποκαλύψει με δημοσίευμα το trikalanews.gr.

Από την επιτόπια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έξω από το αντλιοστάσιο ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων  κ. Μιχαλάκης τάχθηκε υπέρ των αγροτών τονίζοντας μεταξύ άλλων «Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Συμφωνήσαμε, Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΓΟΕΒ και Δήμος Φαρκαδόνας να κατέβουν οι τρεις πόρτες για να συγκεντρωθεί το νερό στο σημείο «Καρδάκος».

Για το θέμα του κατεστραμμένου αντλιοστασίου ο κ. Μιχαλάκης το χαρακτήρισε ως  «Το σοβαρότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή  και πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα από το ΓΟΕΒ και τον Δήμο Φαρκαδόνας  για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον. Το ποσό που απαιτείται για να  αποκατασταθεί η ζημιά που έχει υποστεί από την διάρρηξη το αντλιοστάσιο του Κεραμιδίου είναι 130.000 ευρώ»

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του ΓΟΕΒ Κολότσιου Ευαγγελία τόνισε ότι «Αδυνατούμε να καταβάλλουμε αυτό το ποσό. Την τελευταία 5ετία έχουμε χρηματοδοτήσει τα 3 αντλιοστάσια του Δήμου Φαρκαδόνας στο Κεραμίδι, Πέτρινο και Βλοχός με 178.000 ευρώ για συντήρηση, ενώ φέτος έχουμε καταβάλλει το πρώτο τρίμηνο ποσό 36.000 ευρώ για αντίστοιχες δαπάνες.»

Η κα Κολότσιου που συνοδευόταν από τον συνάδελφό της κ. Βαρδούλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εισπράξεις του Οργανισμού από τους ιδιοκτήτες γης και αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας που σε ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 23% από τα οφειλόμενα ποσά.

«Πρέπει να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους για τα αποστραγγιστικά έργα ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που θα καταβληθεί για την αποκατάσταση του αντλιοστασίου.» πρόσθεσε η κα Κολότσιου.






trikalanews.gr.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου