Γ. Ραγκούσης: «Από 1η Ιουλίου οι περιφέρειες θα λάβουν 7 δισ. ευρώ»

Written By Ανώνυμος on 21 Ιουν 2011 | 21:17

Των πεπραγμένων της θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών υπεραμύνθηκε ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι κατάφερε μεγάλες περικοπές χωρίς την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ο Δημόσιος Τομέας μετρά 150.000 δημοσίους υπαλλήλους λιγότερο.

Σε Δήμους και Περιφέρειες, οι υπάλληλοι, που μετρούσαν περίπου 50.000, έχουν μειωθεί στο μισό, ενώ την 1η Ιουλίου, οι Περιφέρειες θα λάβουν χρηματοδότηση 7 δισ. ευρώ.
Επίσης, ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια, που λειτουργεί σε όλη τη χώρα και υποχρεώνει το σύνολο των δημοσίων φορέων να αναρτούν τις αποφάσεις τους στο Διαδίκτυο. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 2.373 φορείς και καθημερινά αναρτώνται 12.000 αποφάσεις.
Παράλληλα, ο νέος πειθαρχικός κώδικας για τους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους που διακινούν πορνογραφικό υλικό και ασελγούν, ενώ ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η απαγόρευση συμμετοχής των συνδικαλιστών στις πειθαρχικές επιτροπές.

Του Κώστα Τζεβελέκου  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου