ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ Υποψήφιοι που άγγιξαν το άριστα στις εξετάσεις

Written By Homosapien on 22 Ιουν 2011 | 21:50

  ΝΙΚΟΣ ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ (19.750 μόρια)  Οι υποψήφιοι που άγγιξαν την κορυφή. Συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια

ΝΙΚΟΣ ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ (19.750 μόρια)
Πέρασα µια χρονιά µε πολύ διάβασµα και άγχος
Υστερα από µια... ζόρικη, όπως τη χαρακτηρίζει, χρονιά, ο Νίκος Φυτανίδης, µε τα 19.750 µόρια που συγκέντρωσε, νιώθει από χθες κιόλας πρωτοετής φοιτητής -και µάλιστα από τους πρώτους- στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος του 14ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, θέλει πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσει τους καθηγητές του -"ήταν οι καλύτεροι που συνάντησα ποτέ, καλύτεροι από οποιοδήποτε ιδιωτικό σχολείο"- ενώ εξηγεί πως χρειάστηκε να διαβάζει ...
περισσότερο από τις άλλες χρονιές και να στερηθεί βόλτες και ξενύχτια. "Επέλεξα την Οδοντιατρική µε κριτήριο την κοινωνική της προσφορά στον άνθρωπο. Γενικά οι επιστήµες της υγείας είναι πολύ σηµαντικές και όποιος τις ασκεί νιώθει ανά πάσα στιγµή την προσφορά του" λέει ο 18χρονος αριστούχος. Μια χρονιά µε πολύ διάβασµα, στερήσεις και άγχος ήταν αυτή που πέρασε για τον Ν. Φυτανίδη, από χθες το πρωί όµως εξαφανίστηκε από το σπίτι του και γιόρταζε όλη µέρα -και όλη νύχτα- µε τους φίλους του την πολύ µεγάλη του επιτυχία. "Αναµενόµενη, όχι ανέλπιστη" διευκρινίζει.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΑΓΓΙΝΗΣ (19.370 µόρια)
"Τάξη ρουτίνας η Γ' Λυκείου"

Καριέρα στα έδρανα ενός δικαστηρίου ονειρεύεται ο Μιχάλης Νταγγίνης, που µε 19.370 µόρια περνάει άνετα στη Νοµική Θεσσαλονίκης. Εγραψε άριστα 20 στα Λατινικά και στη Βιολογία και 19,4 στα Αρχαία Ελληνικά και επιλέγει τη Νοµική γιατί "εξασφαλίζει πολλές προοπτικές εργασίας, αν και θα ήθελα να γίνω δικαστικός". Για τη χρονιά που πέρασε ο 18χρονος λέει: "Η Γ' Λυκείου ήταν µάλλον µια τάξη µε πολλή ρουτίνα, γιατί έπρεπε να ακολουθώ το ίδιο πρόγραµµα".
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΑΓΓΙΝΗΣ (19.370 μόρια)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΑΓΓΙΝΗΣ (19.370 μόρια)
Ανοίγει φτερά για Αθήνα
Η οµάδα µπάσκετ Κεραυνός Ωραιοκάστρου στερήθηκε φέτος τον επιθετικό της και όπως φαίνεται τον χάνει για πάντα, αφού ο ύψους 1,89 µ. Αρης Φωτιάδης φεύγει για σπουδές στην Αθήνα. Με 19.617 µόρια, θέλει να σπουδάσει στη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας για δύο λόγους. "Είναι πολύ ενδιαφέρον πεδίο και έχει άµεση επαγγελµατική αποκατάσταση" λέει, προσθέτοντας ότι παρά τα όσα λένε οι φίλοι του για τον ίδιο ήταν µια καλή χρονιά.
ΑΡΗΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ (19.617 μόρια)
ΑΡΗΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ (19.617 μόρια)
Μεγάλη η πίεση
Τα 19.488 µόρια τον στέλνουν από τους πρώτους στη Σχολή Χρηµατοοικονοµικών και Λογιστικής στο Πανεπιστήµιο Μακεδονίας. Με τέσσερα 20 σε δύσκολα µαθήµατα, ο απόφοιτος του Αριστοτελείου Κολεγίου σκέφτεται να φύγει µετά στο εξωτερικό για µεταπτυχιακό και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες για επαγγελµατική αποκατάσταση. "Ηταν µια δύσκολη χρονιά µε µεγάλη πίεση. Με σωστό προγραµµατισµό οι πανελλαδικές δεν είναι τόσο τροµακτική ιστορία" λέει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ (19.488 μόρια)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ (19.488 μόρια)
Στην κορυφή µε στερήσεις - ξενύχτια
Δεκτός µε πλήρη υποτροφία στο Johns Hopkins University στη Βαλτιµόρη έγινε ο 19χρονος Παύλος Παχίδης, ο οποίος αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο είχε ήδη πάρει την απόφαση να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό εδώ και 2 χρόνια. "Εγινα δεκτός στην Αµερική, και µάλιστα µε πλήρη υποτροφία 50.000 δολαρίων τον χρόνο, παρότι στην κατηγορία "σπουδές" είχα δηλώσει "αναποφάσιστος"" λέει ο Π. Παχίδης, που σκέφτεται να σπουδάσει πιθανώς Ιατρική. "Είχα να επιλέξω ανάµεσα στη φοιτητική ζωή εδώ και στις σπουδές στην Αµερική. Τελικά προτίµησα να σπουδάσω σε ένα ξένο πανεπιστήµιο και ας στερηθώ την οικογένεια, τους φίλους µου, την αγαπηµένη µου Θεσσαλονίκη" λέει. Με πατέρα χηµικό-αξιωµατικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και µητέρα καθηγήτρια αγγλικών, ο Παύλος ήταν πάντα καλός µαθητής και είχε γερές βάσεις. Τελείωσε µε άριστα τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, ενώ συµµετείχε στην οµάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηµατολογίας. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, ωστόσο δεν στερήθηκε τις εξόδους µε τις παρέες του. "Η κούραση ήταν µεγάλη, αλλά το αποτέλεσµα µε δικαιώνει. Ανυποµονώ να φτάσει η 24η Αυγούστου, ηµέρα που θα γίνει η τελετή υποδοχής των πρωτοετών στο Πανεπιστήµιο Johns Hopkins και θα βρεθώ ανάµεσα στους συµφοιτητές µου" καταλήγει.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΧΙΔΗΣ (19.061 μόρια)
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΧΙΔΗΣ (19.061 μόρια)




ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (19.540 μόρια)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (19.540 μόρια)
20 στα Μαθηµατικά Με 20 στα µαθηµατικά κατεύθυνσης -που έκαψαν πολύ κόσµο- και πολύ καλούς βαθµούς στα υπόλοιπα µαθήµατα, η επιλογή της Ιατρικής µόνο τυχαία δεν είναι. Ο πατέρας του είναι µαιευτήρας-γυναικολόγος και ο αδελφός του σπουδάζει στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης. "Η Ιατρική σού δίνει µεγάλη γκάµα επιλογής ειδικοτήτων και αυτό ήταν ένα κίνητρο για να την επιλέξω" µας λέει.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ (19.542 µόρια)
"Οι κόποι µου απέδωσαν καρπούς"

"Οχι στις υπερβολές, ναι στο πρόγραµµα". Αυτή ήταν η συνταγή που ακολούθησε πιστά ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου ο οποίος συγκέντρωσε 19.542 µόρια. Το επόµενό του βήµα είναι η συµπλήρωση του µηχανογραφικού που θα περιλαµβάνει τη Σχολή Πληροφορικής του Πολυτεχνείου. "Το µέλλον είναι οι υπολογιστές" αναφέρει και παραδέχεται πως τον τελευταίο µήνα κουράστηκε παραπάνω, αλλά τελικά άξιζε, αφού οι κόποι του απέδωσαν καρπούς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΠΑΥΛΑΚΗΣ (19.572 µόρια)
"Διάβαζα 10 ώρες την ηµέρα"

Ο απόφοιτος του 2ου Λυκείου Γαλατσίου θα πάει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. "Είχα θέσει από νωρίς τις βάσεις, οπότε µόνο µετά το Πάσχα άρχισα να διαβάζω 10 ώρες την ηµέρα. Τα εξωσχολικά µου ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τους υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες, οπότε θεωρώ ότι έχω κάνει τη σωστή επιλογή" λέει. "Αν έχω την ευκαιρία µε µια υποτροφία στο εξωτερικό, θα το επιλέξω".
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΡΩΝΗ, (19.150 µόρια)
"Κουράστηκα αρκετά, αλλά τα κατάφερα"

Είχε αποφασίσει καιρό πριν να περάσει στη Φιλοσοφική Σχολή Πάτρας. Σήµερα νιώθει διπλά χαρούµενη γιατί ο στόχος της επιτυγχάνεται και επιπλέον δεν χρειάζεται να αλλάξει πόλη, καθώς δεν ήθελε να φορτώσει τους γονείς της µε επιπλέον έξοδα. Η Κατερίνα Μορώνη από την Πάτρα συγκέντρωσε 19.150 µόρια "διαβάζοντας µε πρόγραµµα". Το τελευταίο διάστηµα οι ρυθµοί εντάθηκαν, χωρίς όµως ποτέ να νιώσει κούραση ή απογοήτευση.
Επικεντρωµένη στον στόχο της, κατάφερε να πάρει το κλειδί της επιτυχίας που της ανοίγει την πόρτα της σχολής που πάντα ονειρευόταν. "Κουράστηκα αρκετά µε το διάβασµα και πλέον είµαι πολύ ικανοποιηµένη για τη βαθµολογία που συγκέντρωσα, αλλά και γιατί δεν χρειάζεται να φύγω από την Πάτρα" λέει η Κατερίνα Μορώνη στο "Εθνος".

ΜΑΡΙΤΑ ΤΖΟΥΜΑΚΑ (19.407 µόρια)
"Οσοι παλεύουν δεν χάνονται"

Ηθελε από το Γυµνάσιο να πάει στη Νοµική και είχε κλίση προς το εγκληµατολογικό σκέλος. Με την επίδοσή της φαίνεται ότι η Μαρίτα, που πήγε στο 1ο Λύκειο Γαλατσίου, τα κατάφερε. "Το κριτήριό µου ήταν να βοηθήσω να αλλάξει ο κόσµος, οπότε διάλεξα κάτι που νοµίζω ότι είναι επωφελές για το κοινωνικό σύνολο. Ξέρω ότι οι δικηγόροι έχουν πρόβληµα επαγγελµατικής αποκατάστασης, αλλά όσοι παλεύουν δεν θα χαθούν" λέει.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ (19.585 µόρια)
Γιατρός στο... χακί µε 19.585 µόρια

Η Ιατρική ήταν το µεγάλο όνειρο του Λεωνίδα Χαρδαλιά, ο οποίος αποφοίτησε από το 30ό Λύκειο Αθηνών. Ηταν αρκετά καλός µαθητής για να περάσει στην Ιατρική Αθηνών, αλλά η οικονοµική κρίση και ο ρεαλισµός τον οδήγησαν σε µια σχολή µε εξασφαλισµένο επαγγελµατικό µέλλον. "Η πρώτη µου επιλογή θα είναι η Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής στη Θεσσαλονίκη. Πήρα την απόφαση αυτή µε το σκεπτικό ότι έχει σίγουρη επαγγελµατική αποκατάσταση. Οταν θα είµαι 24-25 ετών θα µπορώ να ξεκινήσω δουλειά και επιπλέον δεν θα έχω να εκπληρώσω και στρατιωτικές υποχρεώσεις. Αν περνούσα σε µια άλλη ιατρική σχολή θα έπρεπε να περιµένω αρκετά χρόνια µετά τα 30 για να ξεκινήσω την καριέρα µου" λέει στο "Εθνος". Για να αριστεύσει στις εξετάσεις, ο Δηµήτρης µελέτησε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Ακόµα και η αγαπηµένη του εξωσχολική δραστηριότητα, το µπάσκετ, περιορίστηκε πολύ. Οπως λέει, όµως, αυτό το καλοκαίρι, απαλλαγµένος και από το άγχος της επιτυχίας, θα διασκεδάσει όσο µπορεί.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΙΖΩΝΑΚΗ (19.536 µόρια)
"Οι θυσίες έπιασαν τόπο"

Διεκδικεί µε αξιώσεις µια θέση στην Ιατρική Αθηνών, που πάντα ήταν το όνειρό της. Η Κωνσταντίνα Ριζωνάκη, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, κατάφερε να συγκεντρώσει 19.536 µόρια και σήµερα αισθάνεται δικαιωµένη για τους κόπους και τις θυσίες της. "Αν είσαι αφοσιωµένος σε κάτι που σε ενδιαφέρει, δεν σε νοιάζει όσο δύσκολα και να περάσεις" λέει χωρίς να κρύβει τη χαρά της, προσθέτοντας πως η Ιατρική πάντα τη γοήτευε.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΤΟΣ (19.233 µόρια)
Πολλαπλές επιλογές

Η πρώτη του επιλογή είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, αλλά αν δεν τα καταφέρει ο απόφοιτος του 30ού Λυκείου Αθηνών είναι αποφασισµένος να αλλάξει κατεύθυνση. "Πάντα υπάρχουν επιλογές αν δεν περάσω στην πρώτη σχολή που θέλω. Μπορεί να πάω σε κάποια οικονοµική σχολή ή να γίνω µαθηµατικός. Θα τα ζυγίσω όλα και θα δω τι µπορεί να µου προσφέρει καλύτερη επαγγελµατική αποκατάσταση" λέει στο "Εθνος".
ΑΝΤΩΝΙΑ ΝΟΥΣΙΟΥ (19.154 µόρια)
Σχολή µε µέλλον

Η πρώτη της επιλογή είναι το Τµήµα Πολιτικών Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αν τα µόρια που συγκέντρωσε δεν αποδειχτούν αρκετά, η Αντωνία έχει κι άλλη εναλλακτική λύση. "Ισως επιλέξω να σπουδάσω στην Πάτρα αν το επιτρέψουν τα οικονοµικά της οικογένειάς µου. Πάντως, η επιλογή µου θα εξαρτηθεί και από τις πιθανότητες για επαγγελµατική αποκατάσταση" λέει.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ριτζαλέου, Στέλιος Βογιατζάκης, Ευαγγελία Καρεκλάκη, Λίνα Μπάστα
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου